VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Isaac Roux keert terug van EXCITE schrijfsessie met gloednieuwe song

In het weekend van 11 en 12 december ontmoetten songwriters Isaac Roux uit België, Moonloops uit Friesland en producer Artturi Borén uit Finland elkaar in Leeuwarden. Het drietal werd bij elkaar gebracht door de drie partnerorganisaties VI.BE, Popfabryk en TAMK uit het Europese netwerk Excite voor een co-writing residentie in de studio’s van Lake Woozoo.

17.12.21

Nieuws

Isaac Roux trok last-minute naar Leeuwarden, hij nam het namelijk over van Caspar Auwerkerken die daags voordien geveld werd door ziekte. Op een weekend tijd schreef hij er samen met Moonloops en Artturi Borén de sfeervolle song ‘Not the Same’.

“Deze song had een iets ander schrijfproces dan ik gewend ben”, vertelt Louis De Roo (Isaac Roux). “Dat wil niet zeggen dat ik het niet goed vond. Ik denk dat het belangrijk is dat je als artiest verschillende manieren leert om songs te schrijven. Dit zorgt ervoor dat je je makkelijker kunt aanpassen aan de situatie, waardoor je uiteindelijk een betere songwriter wordt.”

Ook voor Moonloops – oftewel Sarah Dekker – was het een boeiende ervaring. “Ik heb een hoop geleerd dit weekend”, vertelt ze. “Ten eerste levert het kijken naar andere makers en hun creatieve proces altijd een eye-opener op. Ik heb veel geleerd over sound design en hoe je een song kunt schrijven met andere songs ter inspiratie, maar toch een eigen geluid kunt creëren.”

De song werd opgenomen door de Finse producer Artturi Borén. Borén: “Ik leidde de songwriting in een bepaalde richting door hier en daar teksten of akkoordwijzigingen voor te stellen, maar meestal liet ik Sarah en Louis de song samen uitdokteren. Daarna begonnen we met het opnemen en vormde het nummer zich tot zijn uiteindelijke vorm."

Ontdek hier de song Not The Same en hier een reportage van 3voor12. 

Over Excite: 


Excite, voluit ‘Exchange of International Talent in Europe’ is een internationaal uitwisselingsproject tussen acht Europese muziekorganisaties – waaronder VI.BE – dat sinds 2009 beloftevolle artiesten op hun eerste buitenlandse avontuur stuurt voor speel-, schrijf- en mediakansen.