VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Herbekijk het panel: Is er ruimte voor ouderschap in de muzieksector?

Herbekijk het panel: Is er ruimte voor ouderschap in de muzieksector?

VI.BE en AB gingen op zoek naar oplossingen voor het prangende thema Ouderschap in de muziek. In de intieme setting van de AB club screenden ze een aflevering van She They Us met Charlotte Adigéry in de hoofdrol. Nadien volgde er een interactief panelgesprek met o.a. Selah Sue en Porcelain id. Herbekijk het hier!

04.12.23

Nieuws

Herbekijk het panel nu op ABTV

She They Us 

De vijfdelige reeks She They Us, die een ongefilterde blik werpt op de dagelijkse strijd tegen discriminatie op het kruispunt van huidskleur, gender, seksualiteit, religie en klasse, beleefde zijn première in oktober op het Gentse Filmfestival. Nu krijgt de serie een exclusieve vertoning voor de muzieksector tijdens de Week van de Belgische muziek. Op dinsdag 23 januari 2024 Ieggen VI.BE en AB in de intieme setting van de AB club specifiek de focus op de aflevering rond ouderschap, met o.a. artiest én mama Charlotte Adigéry als spilfiguur. Haar persoonlijke ervaringen én struggles tijdens haar tournee door Groot-Brittannië met een pasgeboren baby vormen de kern van de avond. 

Aansluitend volgt er een interactief panelgesprek met moderatrice Marianne Cattoir en panelleden Selah Sue, Porcelain id, Jarri Van Der Haegen (manager Charlotte Adigéry) en Marjan Reynders (Pukkelpop, HAJEE!). Samen met het publiek gaan ze op zoek naar antwoorden op vragen als: “Is er een ‘juist’ moment om aan kinderen te beginnen? Moet de keuze om kinderen te krijgen altijd voelen als het opgeven van onze carrièremogelijkheden? Welke aanpassingen zijn er nodig in de muzieksector om kindvriendelijker te worden? En is er tout court ruimte voor ouderschap in de sector?” 

Het programma belooft niet alleen eye-openers en inspiratie, maar ook concrete discussies en inzichten. Dé uitgelezen kans dus om deel uit te maken van een belangrijk gesprek over ouderschap in de toekomst van de muziekindustrie. 

She They Us is een productie van het Gentse productiehuis Cassette for timescapes en werd geregisseerd door Zaïde Bil, Sam Peeters en Heleen Declercq

“Vrouwelijke artiesten met kinderen worstelen met de combinatie van die rollen, al wordt er weinig over gepraat”

Selah Sue, mama van twee zonen en twee plusdochters

Schijnwerpers op onze muziekscene

Er wordt in de Week van de Belgische muziek, die loopt van maandag 22 januari t.e.m. zondag 28 januari, niet enkel ingezoomd op relevante inhoudelijke thema’s, er wordt vooral ook heel veel gevierd, met acties over héél het land. 

Voor het vierde jaar op rij slaan VI.BE en VRT de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van hier in de spotlight te zetten. De kers op de taart zijn wellicht de Music Industry Awards of in’t kort MIA’s die op woensdag 24/01 uitgereikt worden in het Sportpaleis én voor de eerste keer middenin de Week vallen.

Net zoals vorig jaar staat er deze editie ook in Franstalig België van alles te gebeuren, onder impuls van Conseil de la Musique, Court-Circuit en RTBF. 

Ook AB zet die week Belgische muziek extra in de schijnwerpers. Zo stelt de nieuwe Brusselse band Vitja PauwelsEarly Life Forms hun eerste album voor. Black Box Revelation speelt een exclusief concert voor wie twee oude telefoons recycleert en dezelfde dag is er Cinemaximiliaan Silent films concert: ‘Behind me I cast all my scares’. Een vertoning van 7 stille films begeleid door live band van een Brussels muzikaal tweetal met originele composities. Maar er is nog meer, meer info volgt! 

Check het VRT-artikel ‘Hoe combineren artiesten het ouderschap met hun carrière?’ voor meer info! 

#weekvandebelgischemuziek