VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Delegatie uit het VK op Dranouter Festival via internationaal bezoekersprogramma

Delegatie uit het VK op Dranouter Festival via internationaal bezoekersprogramma

Van 4 tot 6 augustus zakken muziekprofessionals uit het VK af naar Heuvelland om op uitnodiging van VI.BE, onder de noemer Belgium Booms, Dranouter Festival bij te wonen. Dit jaar pakt het festival uit met een Focus UK, die het beste van de Britse folkscene omvat, maar ook Belgische bands als Naragonia Quartet, Snaarmaarwaar, Vincent Coomans, Broes, Laïs, Loogaroo Quartet, Omar Dahl en Ão sieren de affiche. Hét uitgelezen moment dus om de internationale professionele tradscene op een ongedwongen manier kennis te laten maken met deze bands en met een Belgische groep sectorgenoten.

24.07.23

Nieuws

Op de affiche van Festival Dranouter vind je sinds jaar en dag een mix van (inter)nationale headliners en onbekende parels. Ook dit jaar presenteert Dranouter weer de beste Vlaamse Folk en nieuwe opkomende bands. Nieuw dit jaar is dat Festival Dranouter zichzelf ook ontwikkelt tot showcasefestival. De organisatie nodigt ism. VI.BE, onder de noemer Belgium Booms, een ruime selectie van zowel zaal- en festivalprogrammatoren uit, specifiek om aankomend Vlaams en Brits talent te promoten bij binnen- en buitenlandse programmatoren. 

Festival Dranouter als springplank

Maar Festival Dranouter gaat nog verder. Er komt een samenwerking aan met het prestigieuze showcase festival English Folk Expo (EFEx). Dit najaar presenteert Festival Dranouter er drie Vlaamse opkomende folkbands, Broes, Marvara en het duo Tom Theuns & Aurélie Dorzée. Het festival helpt de drie lokale bands met het uitbouwen van hun internationale carrière. Festival Dranouter investeert in hun showcase-moment met onder andere reis- en verblijfkosten, gage en extra netwerkondersteuning. VI.BE staat hen bij met professionele coaching ter voorbereiding van de showcase. 

Bovendien neemt VI.BE enkele sectorspelers mee op sleeptouw naar Manchester. Voor de komende EFEX-editie biedt VI.BE in het kader van de BAR (Brexit Adjustment Reserve) 6 muziekprofessionals een gratis delegate pas en €250 tussenkomt voor reis en verblijf. Dit alles onder de noemer van Belgium Booms. 

Zelf professioneel actief en aanwezig op Dranouter Festival?

Zin om de internationale delegatie te ontmoeten? Geef medewerker jazz & traditionele muziek Lize een seintje. Zij is tijdens het event aanwezig en neemt de internationale delegaties onder haar vleugels. De ideale wing(wo)man dus!

------- 

Belgium Booms is een samenwerking tussen VI.BE en Wallonie-Bruxelles Musiques, met de steun van Sabam for Culture en PlayRight+. Het steunt en promoot Vlaamse, Waalse en Brusselse artiesten in het buitenland, en helpt hen en hun entourage om een duurzame internationale carrière te ontwikkelen. Meer info via belgiumbooms.be.

BAR is de tijdelijke subsidielijn van VLAIO om de negatieve gevolgen van de Brexit te compenseren. VI.BE diende 2 dossiers in waarmee we willen inzetten op kennisverspreiding enerzijds en op bezoekersprogramma’s en prospecties anderzijds. Dit om de bestaande band met de UK te versterken maar ook om in te zetten op andere markten.

Zo zijn er dit jaar bezoekersprogramma’s op Fifty Lab, Horst en Jazz Brugge waarbij we sectorspelers uit de UK maar ook uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, ... connecteren met lokale industriespelers. En trekken we op prospectie naar The Great Escape in Brighton en EFEx in Manchester met een aantal mensen uit de Belgische muzieksector.

English Folk Expo (EFEx)

19 oktober 2023 tot 22 oktober 2023

Stage oproep 2023

Reclame