VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Kom vandaag meepraten over immersieve muziekbeleving met Consouling Sounds en VI.BE

Kom vandaag meepraten over immersieve muziekbeleving met Consouling Sounds en VI.BE

Welke rol speelt immersieve audio in de snel evoluerende entertainmentsector? Consouling Sounds en VI.BE organiseren hierover 1 oktober een debat en netwerkmoment tijdens 24 Hours of Deep Listening.

01.10.21

Nieuws

Platenlabel Consouling Sounds is gefascineerd door de snelheid waarmee VR, AR en XR een steeds belangrijker rol spelen in onze culturele beleving.

In de komende jaren zal het label daarom onderzoek voeren naar hoe immersieve toepassingen oplossingen kunnen bieden voor de muzieksector.

Tijdens het festival 24 Hours of Deep Listening organiseert Consouling daarom een debat en netwerkmoment over de rol van immersieve audio in de snel evoluerende entertainmentsector.

De technologie voor immersive music in 3D applicaties en VR is beschikbaar, moeten artiesten en componisten nu volgen? Een enorme creatieve ruimte ligt te wachten om verkend te worden door innovatieve en experimentele bands, films en games. Maar wat verstaan we nu precies onder ‘immersieve’ audio? In dit panelgesprek zien we het alvast breed: van surround sound tot gebruik van muziek in virtuele werelden en de nieuwe relaties tussen artiesten & fans die daardoor ontstaan. We gaan dieper in op over welke technologieën we nu precies spreken, hoe en waar ze toegepast worden, en waarom.

Moderator van het debat is Frank Duchêne, klankfreelancer/muziekproducer en PXL-Music docent. Hij gaat in gesprek met Jan Pauly (VI.BE), David PoltrockFrank Voet (MONO) en een mystery guest.

Deelname aan het debat en het netwerkmoment is gratis maar registreer je graag via deze link.


Praktisch

  • Locatie: Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat, Gent
  • Wanneer: Vrijdag 1 oktober, 16 uur.
  • Wat: Debat gevolgd door een netwerkmoment met toelichting bij het immersieve & multimediale project VACUUM van David Poltrock en Adriaan De Roover
  • Meer info over het festival: consoulingpresents.be of het Facebook event

Wie niet kan deelnemen maar graag contact wil opnemen met Consouling Sounds om in de nabije toekomst projecten te ontwikkelen of meer informatie te krijgen over deze nieuwe missie van de organisatie, kan contact opnemen met coördinator Nele Buys

Open Call: immersieve toepassingen voor muziek

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame