VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Iceland Airwaves 2024: open call voor artiesten

Iceland Airwaves 2024: open call voor artiesten

Wie wil solliciteren voor een plaatsje op Iceland Airwaves dit jaar, kan zich vanaf nu inschrijven. Let op: de deadline is 1 juni.

16.02.24

Nieuws

Iceland Airwaves is een bekroond multi-genre showcase festival dat het licht laat schijnen op nieuwe muziek. Van 7 tot 9 november komt het centrum van Reykjavík tot leven en klinkt er non-stop muziek over heel de stad, van kleine platenzaken en musea, tot coole bars en kerken, tot nachtclubs en grootschalige podia. Dit festival presenteert acts variërend van ongekend talent tot meer gevestigde artiesten, van internationale namen tot de rijke smeltkroes van nationale rijzende sterren.

Daarnaast is het event ook interessant om om in contact te komen met muzikanten, agenten, journalisten, promotors en managers uit de hele wereld. Ijsland heeft immers een sterke band met de Angelsaksische muziekindustrie en doorgaans is het Amerikaanse radiostation KEXP aanwezig als partner. Zo speelden bijvoorbeeld Mac DeMarco, Metronomy, James Blake, Sufjan Stevens, Florence and The Machine, Caribou, Sigrid, Björk, Sigur Ros of Mumford & Sons in het verleden al op het festival. Vorig jaar maakten o.a. Whispering Sons en The Haunted Youth deel uit van het programma. 

Inschrijven als band voor het showcasegedeelte kan via deze link. De deadline is 1 juni. Maar we raden aan om vroeger in te schrijven want de kans bestaat dat de line-up vroeger wordt afgesloten naargelang het aanbod. 

Er is een niet recupereerbaar inschrijvingsgeld van 39 USD. Houd er rekening mee dat Iceland Airwaves geen reis- en verblijfkosten of fees aanbiedt.  Iceland Airwaves zorgt voor festival PA & Lights en gedeelde festival backline (drums, 2x gitaarversterkers, basversterker en keyboardstandaard). Als je extra backline wilt huren, kan het festival  je in contact brengen met een lokale leverancier aan voorkeurstarief.
 

Meer info hierzo.
Contact: roel@vi.be

Lotto april

Reclame