VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Iceland Airwaves 2023: open call voor artiesten

Iceland Airwaves 2023: open call voor artiesten

Wie wil solliciteren naar een plaatsje op Iceland Airwaves dit jaar, kan zich vanaf nu inschrijven. Deadline is 15 juni.

24.01.23

Nieuws

Iceland Airwaves is een bekroond multi-genre showcase estival dat het licht laat schijnen op nieuwe muziek. Van 2 tot 4 november komt het centrum van Reykjavík tot leven en klinkt er non-stop muziek over heel de stad, van kleine platenzaken en musea, tot coole bars en kerken, tot nachtclubs en grootschalige podia.

Daarnaast is het event ook interessant om om in contact te komen met muzikanten, agenten, journalisten, promotors en managers uit de hele wereld. Ijsland heeft immers een sterke band met de Angelsaksische muziekindustrie en doorgaans is het Amerikaanse radiostation KEXP aanwezig als partner. Zo speelden bijvoorbeeld Mac DeMarco, Metronomy, James Blake, Sufjan Stevens, Florence and The Machine, Caribou, Sigrid, Björk, Sigur Ros of Mumford & Sons in het verleden al op het festival. In 2019 speelde het Belgische SONS er zich nog in de kijker. 

Inschrijven als band voor het showcasegedeelte kan via deze link. De deadline is 15 juni. Er is een niet recupereerbaar inschrijvingsgeld van 39 USD.

Contact: roel@vi.be.