VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Iceland Airwaves 2022: open call voor artiesten
sons op iceland airwaves 2019

Iceland Airwaves 2022: open call voor artiesten

Eurosonic moest helaas nog nog noodgedwongen kiezen voor een online editie. Maar nu de coronamaatregelen in steeds meer landen versoepeld worden, trekt het showcasefestivalgebeuren zich stilaan weer op gang. Wie interesse heeft om naar het hoge Noorden te trekken, kan vanaf nu weer dingen naar een plaats op de komende editie van Iceland Airwaves. 

04.02.22

Nieuws

Iceland Airwaves Festival is ’s werelds meest noordelijke muziekshowcase en industriefestival. Van 2 tot 5 november komt het centrum van Reykjavík tot leven en klinkt er non-stop muziek over heel de stad, van kleine platenzaken en musea, tot coole bars en kerken, tot nachtclubs en grootschalige podia.

Daarnaast is het event ook interessant om om in contact te komen met muzikanten, agenten, journalisten, promotors en managers uit de hele wereld. Ijsland heeft immers een sterke band met de Angelsaksische muziekindustrie. Zo speelden bijvoorbeeld Mac DeMarco, James Blake, Sufjan Stevens, Florence and The Machine, Caribou, Sigrid, Björk, Sigur Ros of Mumford & Sons in het verleden al op het festival. In 2019 speelde het Belgische SONS er zich nog in de kijker. 

Inschrijven als band voor het showcasegedeelte kan via deze link. De deadline is 30 juni. Er is een niet recupereerbaar inschrijvingsgeld van 39 Euro.

Contact: roel@vi.be.