VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

(Her)beluister Achterklap, de eerste podcast van VI.BE

Achterklap is een podcast waarin VI.BE je voorstelt aan de mensen achter je favoriete artiest. Duik samen met Jelle Denturck (DIRK.) drie afleveringen lang in de wereld van Jana Tricot, Iven Deduytschaever en Natalia Zabkar.

31.08.22

Nieuws

Wie zijn eigenlijk de mensen achter de artiest? Hoe ziet de dag er uit voor een programmator? Is dat nu echt elke dag feest in de backstage? En wanneer is het als artiest het juiste moment om met een boeker in zee te gaan?
 
Allemaal vragen waarop we bij VI.BE graag een zo goed mogelijk antwoord geven, en dus vonden we dat het tijd werd voor ons eigen podcast, waarin we je meenemen achter de schermen van de Belgische muziekindustrie. In dit eerste seizoen gaan we in drie afleveringen in gesprek met Jana Tricot - programmator bij OLT Rivierenhof en Arenberg, Iven Deduytschaver - tourmanager bij onder andere Oscar & The Wolf, Charlotte de Witte, Bazart… en Natalia Zabkar - boeker bij Live Nation en artist liaison op Rock Werchter, om zo te weten te komen wie ze zijn, wat ze doen, en wat ze zoal allemaal meemaakten tijdens hun job.
 
Een unieke blik achter de schermen bij de mensen die onze sector doen draaien, handig verpakt in podcasts van 35min! Vanaf nu te vinden op jouw favoriete podcastplatform!
 

Aflevering 1: De programmator - met Jana Tricot (Arenberg en OLT Rivierenhof)

In de eerste aflevering van Achterklap gaat Jelle in gesprek met Jana Tricot, programmator bij Arenberg en OLT Rivierenhof. Zij weet als geen ander hoe je als artiest programmatoren kan overtuigen, waar ze zoal op letten bij het programmeren en nog zoveel meer!

Aflevering 2: De tourmanager - met Iven Deduytschaver (o.a. Charlotte de Witte, Bazart,...)

Een tourmanager, wat doet die eigenlijk juist? Een vraag waar niet zomaar een antwoord op bestaat, zo blijkt in de tweede aflevering van Achterklap. Daarin vertelt Iven Deduytschaver namelijk alles over the life on the road, en wat daar allemaal bij komt kijken!

Aflevering 3: De boeker - met Natalia Zabkar (Live Nation)

Waarom het als artiest geen slecht idee is met een boeker samen te werken? Dat ontdek je in de derde aflevering van Achterklap. Natalia Zabkar, boeker bij Live Nation, vertelt er je alles over.

Dit is een podcast van VI.BE.
Redactie/opname/mix: Van Leeuwen & De Bock
Host: Jelle Denturck
Muziek: Youniss Ahamad
 

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame