VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Behaal het professioneel certificaat in event en crowd safety management

Behaal het professioneel certificaat in event en crowd safety management

Long Live the Crowd biedt een opleiding aan op het gebied van evenementenveiligheid en -beveiliging, crowd management en duurzaamheid die leidt tot een professionele certificering. De opleiding bestaat uit 12 modules en start in september.

22.07.24

Nieuws

Als leidinggevende of veiligheidscoördinator betrokken bij de planning en realisatie van een festival of concert, draag je heel wat gewicht op je schouders en moet je regelmatig snel en efficiënt knopen doorhakken in het kader van een calamiteit, een aanval of crisis. Grote bijeenkomsten worden voortdurend geconfronteerd met nieuwe dreigingen op vlak van veiligheid en preventie (agressie, terrorisme, cybercriminaliteit), tot recente evoluties in crowd safety & management, crisiscommunicatie en duurzaam leiderschap (mobiliteit, afval, energie en transport) in een voortdurend en snel veranderende maatschappij. De gekende standaardprocedures zijn niet meer voldoende en we moeten ons telkens weer heruitvinden.

Gecertifieerd opleidingsprogramma

Om te anticiperen op de snel veranderende maatschappij, ontwikkelde Long Live The Crowd een gecertifieerd opleidingsprogramma om professionals te versterken en de betrokken sectoren meer veerkracht te bieden voor de toekomst. Deel uitmakend van een internationaal netwerk van event safety professionals streeft de opleiding naar innovatieve en praktische oplossingen om op lange termijn bijeenkomsten zo veilig en duurzaam mogelijk te houden en zo de toekomst van massa evenementen mee te vrijwaren. 

Het volledige expertprogramma bestaat uit 12 eendaagse trainingsmodules, inclusief theoretische bijdragen en groepsoefeningen, aangevuld met bijdragen van academische of praktische experts op het betreffende gebied. Elke module is gevalideerd en kan onafhankelijk worden gevolgd of als onderdeel van een professioneel certificeringsproces (brons-zilver-goud). De opleiding wordt gespreid over drie periodes in september, januari en mei, elk jaar opnieuw.  De eerste modules starten in september 2024 met:

  • Beheer van en toezicht op drukbezette locaties en evenementen en anticiperen op een asociale omgeving (11/9/2024)
  • De dynamiek van een menigte - beginselen van Crowd Science (deel 1) (12/9/2024)
  • Toenemend gebruik van technologie voor grote evenementen en sensibilisering van cybercriminaliteit (19/9/2024)
  • Terrorismebestrijding en strategieën om het publiek te beschermen bij evenementen (20/9/2024)

Deze sessies gaan door in het Martin’s RED hotel, op de site van het oefenterrein van de Rode Duivels in Tubeke. Inschrijven kan via deze link voor maximaal 12 deelnemers per module. De prijs per module is € 750 (excl. btw) inclusief trainingsmateriaal. 

Meer informatie is te vinden op de website van Long Live the Crowd. Bij vragen kan je terecht bij lltc@longlivethecrowd.eu

StuBru DNL 24

Reclame