VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Het LIVE Netwerk van Formaat brengt Sound Track-laureaten en jonge organisatoren weer samen

Het LIVE Netwerk van Formaat brengt Sound Track-laureaten en jonge organisatoren weer samen

Het LIVE Netwerk van Formaat zet de laureaten van Sound Track eindelijk terug op het podium. Na een jaar noodgedwongen groeien achter de schermen, komt het Sound Track-traject van VI.BE en de livesector stilaan op zijn eind met een zomertournee doorheen jeugdhuizen over heel Vlaanderen.

29.06.21

Nieuws

De zomermaanden staan voor de deur en festivals staan al enkele weken hun ticketverkoop en programma op de spreekwoordelijke straathoek te verkondigen. Maar ook lokale initiatieven en artiesten leefden al maanden onzeker toe naar de komende zomer. De corona-crisis heeft het belang van een sterke lokale samenhang er nogmaals vingerdik opgelegd. Juist om die samenhang te stimuleren, namen Formaat vzw en ikorganiseer.be een verbindende rol op en richtte ze enkele maanden geleden het LIVE Netwerk van Formaat op: een gloednieuw netwerk van 19 Vlaamse jongereninitiatieven dat de krachten bundelt om het ontwikkelingstraject van lokale artiesten, organisatoren en vrijwilligers intens te verrijken.

Eerste wapenfeit

Meer dan ooit tevoren nemen de jongereninitiatieven en jeugdhuizen van Formaat terug hun historische rol op van broei- & groeiplek voor opkomend muzikaal talent. Na een eerste online campagne rond de Week van de Belgische Muziek, brengt het LIVE Netwerk van Formaat mensen terug samen rond hun lokale podia. De 19 jongereninitiatieven van het LIVE Netwerk vormen een levendige live scene en zijn stuk voor stuk sterke organisatoren die je een waardevolle concert ervaring kunnen bezorgen.

Vanaf dag 1 ondersteunde VI.BE mee de ontwikkeling van het LIVE Netwerk van Formaat omdat deze jongereninitiatieven en jeugdhuizen cruciaal zijn in de doorgroei en ondersteuning van opkomend talent. Het eerste wapenfeit van dit nieuwe netwerk is dan ook een heuse zomertournee in samenwerking met Sound Track. Van 17 juli tot 4 september kan je op verschillende locaties verspreid over heel Vlaanderen de laureaten van Sound Track gaan bewonderen.  

Programmatie

Rian Snoeks - 21.07 - De Stroate, Kortrijk

Ventilateur - 24.07 - JOC Ieper, Ieper

Aster - 29.07 - Kinky Star in Bar Bricolage, Gent

Rian Snoeks - 05.08 - Wollewei,Turnhout

Moody Mae - 06.08 - Club 9, Koersel

Shaka Shams - 08.08 - Kavka, Antwerpen

Lo-Lee-Ta - 11.08 - Zenith, Dendermonde

Ratmosphere - 13.08 - Jeugdhuis XL, Herk-de-Stad

M. Chuzi - 27.08 - Bolwerk, Kortrijk

Shaka Shams - 28.08 -Jakkedoe, Waregem

Hoffman - 04.09 - De Serre, Hasselt

Schrijf je in voor Sound Track 2021-2022!

PRG Studio

Reclame