VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Het Brusselse nachtleven op de bres voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne

Het Brusselse nachtleven op de bres voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Overal ontstaan initiatieven om de slachtoffers te helpen, ook vanuit de muziekindustrie en het nachtleven. Zo organiseert de Brusselse clubscene op 10 maart aan het Atomium een benefiet voor de oorlogsslachtoffers.

08.03.22

Nieuws

Om geld in te zamelen voor de mensen in Oekraïne, slaat een groot deel van de Brusselse festival- en clubscene de handen in elkaar om een iconisch openluchtevenement te organiseren aan het Atomium, de meest symbolische locatie van België. Paradise City, Hangar, Voodoo Village, Core, Listen, Fuse, C12, Mirano, Couleur CaféRave Rebels, Nuits sonores & European Lab Brussels, La Cabane, Kiosk Radio, Brussels by Night Federation en vele anderen willen samen een verschil maken.

Tussen 16u en 22u wordt iedereen die zich wil verzetten tegen de gruwelijke oorlog in Oekraïne uitgenodigd om zijn stem te laten horen en te dansen voor een goed doel. Bezoekers kunnen genieten van dj-sets van Belgische artiesten. De organisatie vraagt mensen om vlaggen, spandoeken en andere sterke visuele boodschappen mee te brengen om hun stem te laten horen.

Van ticketverkoop tot baropbrengsten, alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne via Underground4Ukraine. Kaartjes zijn beschikbaar via deze link en kosten €15, maar iedereen wordt aangemoedigd om meer te doneren indien mogelijk. Het event is ook nog op zoek naar vrijwilligers, aanmelden kan hier.

Wie de slachtoffers van de oorlog financieel wil steunen, kan ook terrecht bij volgende initiatieven:

  • de schenkerskring van de Koning Boudewijn Stichting https://kbs-frb.be/nl/oekraine-schenkerskring
  • onze collega’s van Music Export Ukraïne vermelden volgende initiatieven: Unicef USA, Red Cross, Sos Ukraina
  • Rode Kruis Vlaanderen: op het rekeningnummer
    BE53 0000 0000 5353, met de vermelding “Oekraïne”
  • SOS Kinderdorpen: op het rekeningnummer BE17 3100 4034 5521 met de vermelding “SOS Ukraine”
  • Wie een kamer of een ruimte vrij heeft om vluchtelingen op te vangen, kan zich melden bij zijn gemeente of stad onder de hashtag #PlekVrij