VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Herbeleef de Nordic Focus op Festival Dranouter 2024

Herbeleef de Nordic Focus op Festival Dranouter 2024

Van 2 tot 4 augustus ontvingen we muziekprofessionals uit Scandinavië in het Heuvelland om Dranouter Festival bij te wonen. Dit jaar pakte het festival uit met een Nordic Focus, dat het beste van de Scandinavische folkscene omvatte.

12.08.24

Nieuws

Op de affiche van Festival Dranouter vind je sinds jaar en dag een mix van (inter)nationale headliners en onbekende parels. Ook dit jaar presenteerde het festival weer de beste folk en nieuwe opkomende artiesten. 

Naast hun Nordic Focus (bands als Gangar, FRÄNDER, VIIK, Pekko Käppi & K:H:H:L), kon je veel Belgisch talent spotten op de line-up, o.a. ISE, Trail Up North, Sara Salverius & Sun Sun Sun, New Flemish Masters, Douglas Firs, WÖR & Kongero, Spilar, Bipolar Bows, Brent Beukelaer en EmBRUN.

Voor het tweede jaar op rij organiseerde Festival Dranouter bovendien een exclusief showcasefestival voor muziekprofessionals tijdens hun event. Zowel op zaterdag als zondag vonden er unieke showcases van Belgische artiesten plaats. Je kon FLO aan het werk zien op het sferische wijndomein d’Hellekapelle. Hella, Airboxes, MOTYK, Tom & Aurélie, Viorel en Toasaves palmden dan weer het professionele publiek in op een gloednieuw podium ‘de Koer’.

In samenwerking met Festival Dranouter organiseerde VI.BE, onder de noemer Belgium Booms, een bezoekersprogramma voor internationale professionals tijdens deze jubileumeditie. We ontvingen delegates uit Zweden, Denemarken en Finland, en brachten hen in contact met de Belgische acts en hun entourages. Tekenden present: Josef Hermansson Embring (Export Music Sweden), Sacha Kjoller (KANT Agency, DK), Trine Buhl (Godtfolk Festival, DK), Anne-Mari Hakamäki (Kaustinen Folk Festival, FI) en Laia Canals (Tempi, DK). Ook Belgische folk professionals werd talrijk uitgenodigd om, naast uitwisseling met de internationale delegatie tijdens dedicated netwerkmomenten, samen de Scandinavische en Belgische concerten bij te wonen.  

Lees er ook meer over in het artikel van De Standaard.

------- 

Belgium Booms is een samenwerking tussen VI.BE en Wallonie-Bruxelles Musiques, met de steun van Sabam for Culture en PlayRight. Het steunt en promoot Vlaamse, Waalse en Brusselse artiesten in het buitenland, en helpt hen en hun entourage om een duurzame internationale carrière te ontwikkelen. Meer info via belgiumbooms.be.

Promo adverteren

Reclame