VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Gratis online cursus over veiligheid op festival-en eventlocaties

Gratis online cursus over veiligheid op festival-en eventlocaties

Werk jij deze zomer op een festival of event? Check dan de gratis korte online cursus over veiligheid op festival- en eventlocaties van Sociaal Fonds voor podiumkunsten.

11.07.24

Nieuws

In de drukte en stress van de op- of afbouw, met tot honderden medewerkers tegelijk op de festival/eventlocatie, zie je soms de basisveiligheidsprincipes over het hoofd. Niet omdat je ze niet kent en kunt, maar omdat de show eraan komt, en je niet 100% van de tijd bezig bent met het toepassen van de veiligheidsprincipes in deze tijdsgevoelige werkcontext.

Sociaal Fonds podiumkunsten ging praten met FOD Waso, die toeziet op de veiligheid van festivals en events in België. Op basis van geanonimiseerde inspectieverslagen, maakten ze in samenwerking met Live Nation, Graspop en Pukkelpop een korte cursus vol aandachtspunten en tips rond veiligheid op de festival/eventlocatie. Deze cursus is er voor werknemers, zelfstandigen, uitzendkrachten, jobstudenten, stagiairs, vrijwilligers... Kortom, voor iedereen die een rol speelt bij de op- of afbouw van een festival of evenement. 

Je kan een gratis leeraccount aanmaken op het leerplatform van Sociaal Fonds podiumkunsten, hiermee heb je toegang tot de online cursus. Er komen in de toekomst nog modules bij op maat van de sector.

Promo adverteren

Reclame