VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Gloednieuw Flanders Folk Network organiseert awardshow tijdens Week van de Belgische Muziek
spilar © mirjam devriendt

Gloednieuw Flanders Folk Network organiseert awardshow tijdens Week van de Belgische Muziek

Het Flanders Folk Network organiseert op 11 februari 2021, tijdens de Week van de Belgische Muziek, voor het eerst de Flanders Folk Awards. Met een coronaproof online awardshow vanuit de Handelsbeurs (Gent) zetten ze Vlaams folktalent in de bloemetjes. Drie winnaars vallen in de prijzen en worden door een jury bekroond als beste liveband, beloftevolle band en beste album. 

26.11.20

Nieuws

Het Flanders Folk Network (FFN), een gloednieuw netwerk opgericht door verschillende spelers binnen de brede folkscene met de ambitie om de Vlaamse folksector te verenigen en verder (inter)nationaal op de kaart te zetten, organiseert in het voorjaar van 2021 hun eerste evenement: een eerste editie van de Flanders Folk Awards

“Het verlangen naar een lokale folk award is een idee dat al lang leeft onder de leden van het netwerk. Zo’n award is een enorm waardevol hulpmiddel om een band in binnen- en buitenland te promoten en waardering en erkenning te geven aan de kwaliteit en originaliteit die onze scene te bieden heeft. Folk leeft!”

Steven Reynaert, woordvoerder Flanders Folk Network

Daarnaast zijn deze muziekprijzen een ideale manier om eventuele vooroordelen over het genre te ontkrachten en een nieuw publiek aan te spreken. 

And the nominees are… 

De Vlaamse folk scene is springlevend. Er zijn heel wat steengoede bands die actief zijn in Vlaanderen. Het selecteren van de nominaties was geen evidente opdracht voor de jury, bestaande uit Kurt Overbergh (AB), Marc Vandemoortele (Klara), Daï-Linh Nguyên (Recyclart), Wim Wabbes (Handelsbeurs), Lobke Aelbrecht (JazzLab), Dirk Van der Speeten (Muziekclub ’t Ey) en Steven Reynaert (Dranouter Centrum). 
Na heel wat wikken en wegen, kan FFN nu de allereerste genomineerden voor de Flanders Folk Awards voorstellen. Er zijn drie categorieën met telkens vier genomineerde bands:

Beste album (release 1 augustus 2019 - 31 augustus 2020)

 • Airboxes – One for the Road (eigen beheer)
 • Duo De Schepper - Sanczuk – Port de Taipana (Appel Records, APR1390)
 • Spilar – Stormweere (Trad Records, TRAD010)
 • Trio Dhoore – August (Trad Records, TRAD004)

Beloftevolle band

 • Airboxes
 • Antanjula
 • Bipolar Bows
 • Cardboard Cabin

Beste liveband

 • Aurélie Dorzée & Tom Theuns
 • Flairck 
 • Spilar 
 • Wör

De genomineerden maken kans op een van de mooie prijzen met de steun van Playright+, Sabam For Culture, VI.BE, de Vlaamse Overheid en het Flanders Folk Network. 

Save the date

Op 4 februari 2021, tijdens de Week van de Belgische Muziek (8-14 februari 2021), worden de awards uitgereikt in een online (coronaproof) show vanuit Handelsbeurs Gent. Houd de website en Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws.

Meer informatie

www.flandersfolknetwork.be 
www.facebook.com/flandersfolknetwork 

Flanders Folk Network is een initiatief van Boekingen Garriau, Dranouter Festival, Dranouter Centrum, Merodefestival, Muziekclub ‘t Ey, ‘t Smiske, Muziekmozaïek, Studio Trad, Trad Records & VI.BE. Met de steun van Playright+, Sabam For Culture en de Vlaamse Overheid.