VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ga mee op digitale duurzaamheidssafari naar Eurosonic
© eurosonic

Ga mee op digitale duurzaamheidssafari naar Eurosonic

Pulse, het transitienetwerk voor cultuur, jeugd en media, organiseert al even praktiijksafari’s over duurzaamheid in livemuziek, festivals en clubs. Op 23 november is het de beurt aan showcasefestival Eurosonic.

03.11.22

Nieuws

Pulse Transitienetwerk gelooft dat cultuur een motor kan zijn voor de transitie naar een sociaal-rechtvaardige en duurzame samenleving. Het verbindt een duizendtal organisaties en individuen uit de cultuur-, jeugd- en mediasector die experimenteren met duurzame alternatieven voor ons huidige samenlevingsmodel.

In samenwerking met Live DMA, gaat de organisatie regelmatig, al dan niet digitaal, op bezoek bij muziekhuizen binnen het netwerk om een verdiepende uitwisseling te stimuleren. Zo kwamen in het verleden o.a. al 4AD, Handelsbeurs, Le Grand Mix en Boomtown aan bod. Op woensdag 23 november van 15:00 tot 16:30 CET organiseren Pulse en Live DMA een Digital Safari in samenwerking met Eurosonic Noorderslag, een van de grootste muziekconferenties en showcasefestivals in Europa. Zij hebben een sterk duurzaamheidsbeleid opgebouwd met ingenieuze acties, zoals steun aan groene tournees voor artiesten.

Rob Van Wegen, ESNS Duurzaamheidscoördinator, zal de praktische aanpak van het festival in ecologische transitie presenteren, en de duurzaamheidsroadmap delen die zij hebben gebruikt om hun duurzaamheidsplan voor de lange termijn uit te werken. Het stappenplan kan worden gebruikt door verschillende soorten live muziekorganisaties: zowel festivals als podia.

Wil je dus meer weten over de beweegredenen, methoden en resultaten van het festival en dit toepassen op het  duurzaamheidsplan van je eigen organisatie? Schrijf je dan in via deze link!