VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

‘Fund Belgian Music’ ondersteunt relanceprojecten van Belgische muzikanten
© tadas mikuckis

‘Fund Belgian Music’ ondersteunt relanceprojecten van Belgische muzikanten

Eind juni werd Fund Belgian Music gelanceerd, een steunfonds dat zich richt op relanceprojecten. Het fonds lanceert haar eerste projectoproep. Muzikanten die wegens het coronavirus hun geplande activiteiten hebben moeten afzeggen, krijgen eindelijk de kans om financiële steun te krijgen om hun muzikale project weer op te starten!

16.10.20

Nieuws

De Covid-19-pandemie heeft voor veel muzikanten een absolute stilstand met zich meegebracht. De impact was het grootst voor zij die net nieuw werk publiek gemaakt hadden of op het punt stonden dit te doen. De tijd, energie en middelen die kropen in het creëren van het juiste momentum zijn voor een groot deel verloren gegaan.

Fund Belgian Music wil financiële steun verlenen aan relance-initiatieven van Belgische muzikanten die aantonen dat ze een verloren momentum nieuw leven willen inblazen. Deze projectoproep staat open voor alle muziekgenres, zowel voor diegenen die een geplande opname, release of promotie hebben moeten uitstellen, maar ook voor diegenen die activiteiten die verband houden met de lancering van hun muziekproject (bv. showcase, try-out) hebben moeten afzeggen.

Voor wie?

Elke Belgische muzikant, als auteur of uitvoerder (solo, groep of ensemble) die financiële steun wenst om zijn of haar ‘plan B’ mogelijk te maken. Die geselecteerde projecten krijgen een financiële ondersteuning voor een bedrag tot €10.000 per project. Met dit initiatief wil het fonds niet alleen diverse en gevarieerde projecten ondersteunen, maar ook de toekomst van de muzieksector in ons land.

U moet kunnen aantonen

  • dat er voor 13 maart 2020 concrete activiteiten van een muzikaal project in de steigers stonden die men noodgedwongen moest annuleren,

  • dat er een concreet en professioneel alternatief relanceplan werd uitgewerkt dat bijkomende financiering vereist. Dit plan heeft betrekking op muzikale activiteiten (bv. opname, productie, release, promotie, …) die plaatsvinden voor april 2021. 

De jury

Den jury van professionals zal elk dossier beoordelen en in de loop van de maand december van dit jaar zullen de geselecteerde projecten bekend gemaakt worden. De jury bestaat uit Marie Paule Wouters, Eric Russon, John Terra, Pauline Leblanc, Cloé Defossez, Patrick Printz, Rrita Jashari en Aya Braem. Bij eventuele vragen over de selectiecriteria of uw dossier, gelieve contact op te nemen met FBM of de Koning Boudewijnstichting (het is niet de bedoeling de juryleden te contacteren).

Praktische info

Alle info over dit fonds kan je lezen via www.fundbelgianmusic.be.

 

 

 

Lotto april

Reclame