VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Folk Alliance International: open call voor artiesten - deadline verlengd
© folk alliance international

Folk Alliance International: open call voor artiesten - deadline verlengd

De Folk Alliance International Conference, georganiseerd door Folk Alliance International (FAI), is 's werelds grootste folkbijeenkomst. Je kan er showcaseconcerten, netwerkmomenten, mentoring sessies en panels meepikken. 

05.06.23

Nieuws

Van 21 tot 25 februari 2024 vindt de volgende editie van conferentie & showcasefestival Folk Alliance International plaats. Die gaat door in Kansas City, in het Westin Crown Center Hotel. Bands als Trio Dhoore mochten in het verleden al schitteren op de line-up. 

FAI werd opgericht in 1989 en groeide doorheen de jaren uit tot een heuse community van meer dan 3000 gedreven artiesten, managers, agenten, DJs, festivals, labels en fans van over de hele wereld. Doel van het netwerk en hun activiteiten? De traditie van folkmuziek levendig houden en het dienen, versterken en betrekken van de wereldwijde folkmuziekgemeenschap door middel van behoud, presentatie en promotie. 

FAI definieert folk als muziek van de mensen, die de gemeenschap weerspiegelt waar ze vandaan komen. Ze beperken folk niet tot één genre of instrumentengroep. Ze promoten en presenteren dus een breed scala aan (sub)genres, waaronder Appalachen, americana, blues, bluegrass, Keltische muziek, cajun, hip-hop, old-time, singer-songwriter, spoken word, zydeco en zoveel meer.

Waag zelf je kans

De organisatie opende begin juni de applicaties voor hun showcases. Interesse? Meld je dan hier aan t.e.m. 24 juli (17u, CT). Neem zeker eerst goed alle voorwaarden door. Bands die door de jury worden geselecteerd ontvangen hierover eind augustus nieuws. 

Meer informatie

Alle informatie en voorwaarden vind je hier. Succes! 

Stage oproep 2023

Reclame