VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Excite haalt buitenlands talent naar Sonic City 2022
shame @ tom van huisstede voor sonic city 2019

Excite haalt buitenlands talent naar Sonic City 2022

Op zaterdag 11 november verwelkomen VI.BE, Sonic City en PXL-Music de bands Sea Change uit Noorwegen en Sunhill uit Zweden. De concerten maken deel uit van Excite, een uitwisselingsproject van Europese artiesten en festivals.

02.11.22

Nieuws

Excite staat voor ‘Exchange of International Talent in Europe’  en is een samenwerkingsproject tussen negen partnerorganisaties – waaronder VI.BE – uit heel Europa (BE, DE, DK, FI, LU, NO, NL, SE, UK). Het doel van de organisatie is om beloftevolle bands een eerste internationale speelkans te geven. Daarnaast organiseert Excite ook songschrijvers kampen en zijn ze aanwezig op The Great Escape onder de noemer Excite Plus.

Zo belandde Indigo Mango dit jaar op de affiche van het prestigieuze Usiana 22 in Luxemburg naast kleppers als Kings Of Leon en Caribou, en mocht Dishwasher_ in oktober het podium delen van het SWN festival in Wales met o.a. Alabaster Deplume, Billy Nomates en Joe & The Shitboys.

In ruil ontvangt Sonic City in Kortrijk nu ook 2 Europese acts: de dromerige electronica van Sea Change en de garage-punk van Sunhill. De dag voor het concert trekken beide bands naar het Gentse Urgent FM voor een radiosessie. Een paar studenten van de PXL nemen het tourmanagement van beide bands op zich.

Sonic City vindt dit jaar plaats in Kortrijk van 11 t/m 13 november en wordt gecureerd door Gilla Band, Low en Black Country, New Road. Low moest helaas haar tour afzeggen maar werd vervangen door Panda Bear & Sonic Boom. Andere namen op de affiche zijn o.a. Goat, Dry Cleaning, Kokoko! en Arooj Aftab

Alle info: https://www.wildewesten.be/nl/festival/sonic-city