VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

European Jazz Conference komt in 2024 naar Gent

Zopas werd bekendgemaakt dat de tiende editie van de European Jazz Conference in 2024 in Gent zal plaatsvinden. JazzLab, Handelsbeurs, VI.BE en Muziekcentrum De Bijloke zijn samen met de stad Gent gastheer van dit prestigieuze event, het grootste in zijn soort in Europa.

28.01.22

Nieuws
back back ©

back back ©

Het Europe Jazz Network is een vereniging die zich inzet voor hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek met een Europees perspectief. Intussen telt EJN maar liefst 170 leden - festivals, clubs, concertorganisaties, promotoren, nationale organisaties - uit meer dan dertig landen. De missie van het Europe Jazz Network is om de identiteit en diversiteit van jazz in Europa te verstevigen. Een van hun kernactiviteiten is het jaarlijks organiseren van de European Jazz Conference.

De European Jazz Conference is een meerdaags event dat vertegenwoordigers van alle aangesloten organisaties bij elkaar brengt. Naast netwerkmomenten, werkgroepen en paneldiscussies rond actuele thema’s (duurzaamheid, gendergelijkheid, sociale inclusie, publieksontwikkeling, educatie,...), geeft het de gaststad en -organisaties ook de kans hun troeven uit te spelen. 

In de Handelsbeurs en Muziekcentrum De Bijloke, twee van de prachtige locaties die de stad Gent rijk is, zullen publiek toegankelijke showcases gepresenteerd worden met het kruim van de Belgische jazz. Gent en jazz, dat is immers een huwelijk dat steeds sterker wordt, met een schier eindeloze vloed aan talent, een groot aanbod aan speelmogelijkheden en een voortdurende interactie en honger naar initiatief. 

Dat Gent gekozen werd als locatie voor deze jubileumeditie getuigt van groot vertrouwen in de organiserende instanties -  JazzLab, Handelsbeurs, VI.BE en Muziekcentrum De Bijloke - en de mogelijkheden die de stad biedt:

“Gent is de uitgelezen gaststad voor de European Jazz Conference. Het is de thuishaven van een broeierige jazzscene, een netwerk van creatieve podia die goed samenwerken, een bruisende kunsten hogeschool en een boeiende stad om te vertoeven. De perfecte biotoop voor de honderden deelnemers die zich willen voeden met interessante gesprekken en discussies, en avontuurlijke Belgische jazz.”

Wim Wabbes, artistiek directeur Handelsbeurs Concertzaal en voorzitter EJN

“We decided to come back to the center of Europe, after having organized the last European Jazz Conference editions on the edges of it. Not only is Ghent a fantastic city but one of the most advanced in terms of artistic programming and cultural planning. Always at the forefront, it manages to combine sustainability and social inclusion in all cultural programming. Congratulations!”

Giambattista Tofoni, General Manager EJN

De voorbije editie vond plaats in Tallinn (Estland). In 2022 en 2023 zijn Sofia (Bulgarije) en Marseille (Frankrijk) aan de beurt. De tiende editie vindt plaats in september 2024.

Meer informatie

Meer informatie over het Europe Jazz Network en de European Jazz Conference vind je op de website.

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame