VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

European Folk Network heeft EU Folk Day en Conference in petto dit najaar

European Folk Network heeft EU Folk Day en Conference in petto dit najaar

Op 23 september vindt de tweede editie plaats van EU Folk Day, een dag om de folk en traditionele muziek te bejubelen. Het European Folk Network organiseert aansluiten ook een folkconferentie in Finland op 24 en 25 september.

31.05.24

Nieuws

Het folk genre staat vandaag de dag voor uitdagingen die alleen getackeld kunnen worden door zich te verenigen en te tonen. De aanwezigheid in de media is niet evenredig, beleidsmakers hebben moeite om de diversiteit ervan te begrijpen en te beheren, en het genre geniet niet de erkenning die sommige andere kunstvormen genieten. 

Daarom organiseert het European Folk Network dit najaar twee interessante evenementen om hier aandacht op te vestigen en de koppen bijeen te steken.

EU Folk Day 

De tweede editie van de Europese folkdag zal dit jaar plaatsvinden op maandag 23 september, tijdens de herfstequinox. Deze dag werd in het leven geroepen door het European Folk Network (EFN) om te tonen dat folkmuziek een essentieel onderdeel is van het rijke culturele landschap van Europa. Iedereen met een hart voor of actief in de folk en traditionele muziek is dan ook welkom om mee te doen. 

Onder andere de EBU is een partner van EU Folk Day. Daarom zullen verschillende Europese radiostations (zoals RTBF, La Premiere) op 23 september extra aandacht besteden aan de folk. Er werden ook 16 opnames gemaakt van lokale traditionele artiesten uit Estland, Ierland, Schotland, Hongarije, Bulgarije, Portugal, Zweden, Israel en Denemarken. 

European Folk Conference 

Naast de EU Folk Day is het voor de sector ook uitkijken naar de European Folk Conference. Op dit jaarlijkse sectormoment komt de gehele wereldwijde folksector samen in Kaustinen (Finland) op 24 en 25 september om de toekomst van de folkmuziek te bespreken, maar ook onderwerpen als music branding, onderwijs, Europese dansmuziek, sustainability en technologie komen aan bod in het kader van de folkmuziek. Ontdek het volledige programma.

Wil je erbij zijn? Registreer je dan hier.

Meer informatie 

www.europeanfolknetwork.com

www.europeanfolkday.eu