VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Europe Jazz Network presenteert: Jazz Panorama Country Guides

Europe Jazz Network presenteert: Jazz Panorama Country Guides

Een panoramisch overzicht creëren over het jazzlandschap, dat is de missie die Europe Jazz Network (EJN) de afgelopen jaren op zich nam. Bij het vervullen van die opdracht komt nu een indrukwekkend resultaat uit de bus: Jazz Panorama, een landengids die EJN onlangs lanceerde op het sectormoment Jazzahead! 2022.

31.05.22

Nieuws

In haar Jazz Panorama landengidsen presenteert Europe Jazz Network een loepzuiver overzicht van de zalen, festivals, nationale organisaties, pers, labels, artiestenbureaus en meer per land binnen de wereld van jazz. Deze online database vormt het meest diepgaande en tegelijk brede overzicht van de stand van zaken in de zestien landen die er momenteel in zijn opgenomen. De gidsen zijn samengesteld door de nationale organisaties die jazz landsbreed vertegenwoordigen in de verschillende deelnemende landen, met hier en daar de nodige hulp van externe experten. Voor België was dat een samenwerking tussen JazzLab, VI.BE en Wallonie-Bruxelles Musiques. 

Game-changer

In het creëren van de Jazz Panorama landengidsen liet EJN de organisaties die de tand des tijds niet hebben doorstaan achterwege. Hierdoor is Jazz Panorama geen historisch overzicht, maar een actueel en zinvol kader dat probleemloos en hands-on gebruikt kan worden door liefhebbers, beginnende professionals, muzikanten, … tout court elke geïnteresseerde. 

De Jazz Panorama landengidsen werden door EJN voor het eerst voorgesteld op Jazzahead! 2022, dat dit jaar plaatsvond tussen 28 april en 1 mei in Bremen. De vraag naar een geïntegreerd cyberplatform dat up-to-date en bijdetijds blijft neemt toe in zowat alle sectoren, en EJN is er met deze reeks gidsen op tijd bij. 

Momenteel zijn er gidsen voor zestien Europese landen gepubliceerd: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, IJsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Slovenië, Spanje en Zwitserland. EJN wil hier spoedig andere Europese landen aan toevoegen.

Meer info

Geprikkeld? Neem een kijkje.

Voor meer info over het Europe Jazz Network, haar werking en de gloednieuwe landengidsen verwijzen we je graag naar hun website

Wie meer wil weten of vragen heeft over het project kan mailen naar Lize

Stage oproep 2023

Reclame