VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Europe Jazz Network ontwikkelt ‘Green Rider’ met tips en tricks voor de gehele muzieksector

Europe Jazz Network ontwikkelt ‘Green Rider’ met tips en tricks voor de gehele muzieksector

Duurzaamheid is niet altijd even gemakkelijk te integreren binnen het muzikale leven. Festivals en tours gaan nu eenmaal gepaard met veel transport en afval. Het Europe Jazz Network heeft hier al even oog voor en verzamelde allerlei tips in een Green Rider op hun site. Via dit initiatief hopen ze organisatoren, artiesten, managers en het publiek te inspireren om kleine, maar effectieve stappen te zetten richting een duurzame sector.

18.10.23

Nieuws

Al sinds 2014 is het Europe Jazz Network (EJN) bezig met het verzamelen, onderzoeken en het verdedigen van duurzame richtlijnen voor de muzieksector. Startende met hun project ‘Take The Green Train’, een project waarbij ze artiesten, managers en organisatoren verzamelden om gezamenlijk te zoeken naar oplossingen voor de klimaatproblematiek binnen de muzieksector. 

De eerste Green Rider was die van ‘Julie's Bicycle’ uit 2017, gebruikt voor o.a. een solo tour van saxofonist Evan Parker met de trein door Europa. Deze rider vormt nog steeds de basis voor die van EJN. Ze breidden dit document uit met hun ondervindingen van ‘Take The Green Train’ en maakten deze toepasbaar over de gehele muzieksector. Of het nu is voor een tourende artiest, een festival/concertzaal of zelfs het publiek, iedereen kan hier zijn nodige tips uithalen. Deze rider werd al gebruikt voor meerdere events en gedeeld op verschillende conferenties en seminars door het EJN.

De tool werd ontwikkeld met behulp van Fondazione Ecosistemi, een Italiaanse organisatie die bedrijven en overheden helpt bij het uitwerken van strategieën rond duurzame ontwikkeling. 

Meer informatie?

De EJN Green Rider, vol tools, tips en concrete best practices, vind je hier

Vragen? Die kan je stellen via het online formulier van EJN. 

Lotto april

Reclame