VI.BE

ESNS schakelt noodgedwongen over op een digitale editie
mooneye ©t om verbruggen

ESNS schakelt noodgedwongen over op een digitale editie

Showcasefestival Eurosonic stond gepland eind januari in Groningen. De 15 Belgen op de affiche zullen ook deze editie noodgedwongen digitaal optreden.

02.12.21

Nieuws

Het hing al even in de lucht helaas, maar Eurosonic kondigde zopas aan dat de fysieke editie van het festival niet kan doorgaan omwille van de huidige coronapandemie. Wel komt er een digitaal luik van het festival, net zoals in 2021. De digitale versie vindt plaats van 19 tot en met 22 januari.

“Vorige week heeft de Nederlandse regering een avondvergrendeling ingesteld van 17:00 tot 05:00 uur. Dit betekent dat alle niet-essentiële bedrijven op dat tijdstip gesloten moeten zijn. De huidige lockdown zal ten minste drie weken duren met een mogelijkheid tot verlenging. Met deze onzekerheid is het organiseren van een fysiek evenement in januari helaas niet meer haalbaar.” Met deze woorden kondigde Eurosonic aan dat ze genoodzaakt zijn om het festival en bijhorende conferentie voor de editie van 2022 volledig online te verplaatsen. 

Op het programma staan, naast internationaal te ontdekken artiesten, ook heel wat Belgische bands: Aili, Chibi IchigoCommander Spoon, Dorian Dumont plays Aphex TwinECHT!K.ZiaMeskerem MeesMooneyeNaima Joris, Neptunian MaximalismPothamusPsychonaut, Susobrino, Sylvie Kreusch en The Haunted Youth.

Net als vorig jaar ontwerpen ze het digitale festivalplatform in samenwerking met de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) en EBU (European Broadcasting Union). Het platform zal gratis toegankelijk zijn voor alle kijkers wereldwijd. Meer informatie over het digitale evenement en wie er speelt volgt binnenkort.