VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

ESNS 2024: kom naar onze panels over hiphop en MusicTech in Europa
© website esns

ESNS 2024: kom naar onze panels over hiphop en MusicTech in Europa

ESNS staat niet alleen voor livemuziek en netwerken maar bevat ook een interessant conferentiegedeelte. VI.BE is dit jaar actief betrokken bij de invulling van 2 panels.

15.12.23

Nieuws

Dit jaar breidt ESNS haar conferentieprogramma uit tot drie dagen! Van donderdag tot en met zaterdag staan er panels, interviews en keynotes gepland over topics zoals AI, diversiteit en inclusie, mentale gezondheid, stedenbeleid, TikTok, YouTube, activisme, ticketing, management, het livemuziek ecosysteem en nog veel meer gepland in De Oosterpoort. Maar ook voor workshops rond b.v. netwerken voor introverten en nuchter blijven kan je er terecht. Daardoor is het de belangrijkste zakelijke hub voor de Europese muziekindustrie. 
Het volledige programma vind je hier.

VI.BE & FunX present: Grenzeloos Succes

Op vrijdag 19 januari organiseert VI.BE samen met het radio/mediaplatform FunX een panelgesprek rond het grenzeloos succes van Nederlandstalige hiphop op ESNS 2024!

Nederlandse hiphop heeft al langer succes in België, maar andersom waren -tot voor kort- succesvolle Vlaamse hiphop acts in Nederland op 1 hand te tellen. Een nieuwe generatie Belgische artiesten laat zien dat het wél kan! Ze richt haar pijlen naar Nederland nog voor ze grote moves maakt in België.

Vormen onze dialecten geen barrière meer? Is het een unieke sound die onze Belgische artiesten ontwikkeld hebben? En hoe kijkt de Nederlandse markt hiernaar? 

Tijdens dit gesprek proberen we erachter te komen wat het geheim van dit succes is en hoe de Nederlandse én Belgische markt zich in 2024 verder zal ontwikkelen.

Dit gesprek zal gemodereerd worden door Dieuwertje Heuvelings (Dutch Music Export) met sprekers: 

  • Bryan MG (artiest)
  • Joyce Jenny Loir (programmator voor Ancienne Belgique)
  • Sami Abdou (A&R manager voor TopNotch/Noah’s Ark)
  • Tessaly Felida (Booker voor Mojo)
  • Chanelva Rier (Zendermanager FunX)

Het gesprek vindt plaats tussen 10u30 en 11u30 in De Oosterpoort/Ronde Kamer. 

Het belang van een Europees muziek & technologie ecosysteem

Als lid van MusicTech Belgium en Music Tech Europe ondersteunt VI.BE ook het panel rond het belang van een Europees muziek- en technologie ecosysteem. Music Tech Europe is een nieuw onafhankelijk netwerk van Europese non-profitorganisaties die werken op het gebied van muziekinnovatie en muziektechnologie. 

Opkomende technologieën bieden een groot groeipotentieel en hebben een positief effect op muziekbedrijven, muziekgemeenschappen en individuele muziekmakers. Met een sterkere focus op het bouwen van bruggen en dialoog tussen muziek- en technologiesectoren, heeft Europa de kans om innovatie in de muzieksector tot de kern van de Europese concurrentiekracht te maken.

Een levendig en succesvol Europees Music Tech ecosysteem heeft start-ups, investeerders, artiesten en podia nodig. Hoe kunnen we de juiste Europese partners samenbrengen in een netwerk dat op internationaal niveau kan concurreren? En wat is de toegevoegde waarde voor artiesten en muziekprofessionals?

Aga Samitowska ledit het gesprek in goede banen met als tafelgasten: 

  • Anna Zo (MIH + Linecheck, Music Tech Europe) 
  • Jos Feijen (Effenaar, Hybrid Music Vibes)
  • Turo Pekari (Music Finland, Music Tech Europe
  • Xavier Péters (CEO of LeanSquare,  Wallifornia, Music Tech Europe)
  • Anne McKinnon (Ristband)

Het panel gaat ook door op vrijdag 19 januari, van 16.30 - 17.30 in Bovenzaal 1 van de Oosterpoort. 

Benieuwd naar onze andere plannen en Belgium Booms activiteiten op ESNS? 

Belgium Booms op ESNS: showcases, panels, drankjes en een diner!

Open call ESNS 2024: ontmoet festival boekers uit India en Mexico!

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame