VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Enquête rond grensoverschrijdend gedrag en meldpunten op muziekevenementen

Enquête rond grensoverschrijdend gedrag en meldpunten op muziekevenementen

Neem aub een paar minuten tijd om de enquête van Punt vzw in te vullen en geef input om meldpunten op muziekevenementen te optimaliseren.

07.02.24

Nieuws

Grensoverschrijdend gedrag is een realiteit in diverse sectoren, ook in de muzieksector. Daarom vinden we het als steunpunt belangrijk om mee te werken aan onderzoek en uitwisseling rond dit thema. 

Vorige maand communiceerden we nog over het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag, dat ook bevoegd is voor onze culturele sector. Weet dat je hier ook terecht kan om je verhaal te doen en voor begeleiding en advies rond de stappen die je kan zetten. 

Vanuit Punt vzw is er nu een beknopte vragenlijst samengesteld om zicht te krijgen op drempels bij het melden van seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens muziekevenementen. Aan de hand van resultaten uit deze enquête worden er aanbevelingen gedaan om meldpunten te optimaliseren. 

Hier is de link naar de enquête. 

Heb je vragen in verband met het onderzoek, dan kan je terecht bij gwenn@puntvzw.be.

Save the date: op donderdag 30 mei organiseert VI.BE samen met het Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten een inspiratiedag rond safer spaces voor de muzieksector. Dat moment is zowel gericht op de livesector (concertzalen, muziekclubs, cultuurhuizen, muziekcafés, jeugdhuizen en festivals) als op de nightlifesector. Meer info volgt!