VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

EMEE publiceert nieuwe studie over de sync industrie in LA

EMEE publiceert nieuwe studie over de sync industrie in LA

Wil je meer weten over de sync industrie in LA? EMEE publiceerde hier zopas een rapport over naar aanleiding van een recente netwerkmissie.

05.07.24

Nieuws

EMEE (European Music Exporters Exchange) is een non-profit vereniging die bestaat uit 33 nationale en regionale muziekexportkantoren uit 28 landen. Ook VI.BE is lid. EMEE wil de Europese muzieksector versterken door muzikale diversiteit en zichtbaarheid te stimuleren én mobiliteit te ondersteunen binnen en buiten Europa.

Naast het organiseren van samenwerking tussen de leden en het vertegenwoordigen van hun belangen bij Europese en internationale instellingen, zet EMEE ook in op de uitwisseling van expertise en data. Het European Music Export resource centre is een online database voor artiesten en professionals om hen te helpen bij het ontwikkelen van muziekexportstrategieën. 

EMEE publiceert nu een nieuwe studie over de sync-industrie in Los Angeles. Het rapport is een aanvulling op de internationale marktmissie voor exportkantoren naar LA (juni 2024) en combineert hun bevindingen om een beter begrip te krijgen van de mogelijkheden voor sync (het licenseren van een muziekstuk voor gebruik in een audiovisueel werk, zoals een film, tv-serie, advertentie, of videogame, enz..). 

De studie bestaat uit 6 delen: 

  1. Wat is sync en waarom zouden muziekexporteurs zich hierop moeten richten?
  2. Waarom LA? Een introductie van de sync-industrie in Los Angeles 
  3. Muziekuitgevers, supervisors en sync-agenten 
  4. Wie synchroniseert er? De belangrijkste klantindustrieën.
  5. Hoe werken in de LA sync-industrie en waar beginnen? 
  6. De rol van Europese muziekexportkantoren en EMEE 

Het volledige rapport valt hier gratis te downloaden. 

Benieuwd naar het overzicht van alle reeds gepubliceerde marktstudies en exportgidsen? Klik hier!