VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

EMEE publiceert nieuwe marktstudies over Ijsland, Hongarije, Slovenië en Kroatië

EMEE publiceert nieuwe marktstudies over Ijsland, Hongarije, Slovenië en Kroatië

Als onderdeel van het European Music Export resource centre publiceerde EMEE 4 nieuwe marktprofielen over Ijsland, Hongarije, Slovenië en Kroatië.

29.05.24

Nieuws


EMEE 
(European Music Exporters Exchange) is een non-profit vereniging die bestaat uit 33 nationale en regionale muziek exportkantoren uit 28 landen. Ook VI.BE is lid. EMEE wil de Europese muzieksector versterken door muzikale diversiteit en zichtbaarheid te stimuleren én mobiliteit te ondersteunen binnen en buiten Europa.

Naast het organiseren van samenwerking tussen de leden en het vertegenwoordigen van hun belangen bij Europese en internationale instellingen, zet EMEE ook in op de uitwisseling van expertise en data. Het European Music Export resource centre is een online database voor artiesten en professionals om hen te helpen bij het ontwikkelen van muziekexportstrategieën. 

Zopas publiceerde EMEE vier nieuwe marktstudies over HongarijeIjslandSlovenië en Kroatië. Elk rapport, geproduceerd met de steun van lokale experts, bevat een overzicht van de industrie in elk land. Je vindt er details over visa en auteursrecht, een overzicht van het volledige muzikale ecosysteem en een specifieke focus op de verschillende deelsegmenten van de lokale muziekindustrie: opgenomen muziek, het live circuit, sync en publishing, media.

Benieuwd naar het overzicht van alle reeds gepubliceerde marktstudies en exportgidsen? Klik hier!