VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Eindelijk vrijheid, eindelijk Lokale Helden in full force

We mogen weer. Eindelijk. Code geel is een feit, en dat wil zeggen dat livemuziek éindelijk terug kan zoals we ’t altijd al hebben gekend. Lokale Helden gaat dus door in full force!

06.03.22

Nieuws
© jeroen jacobs

© jeroen jacobs

We mogen weer. Eindelijk. Code geel is een feit, en dat wil zeggen dat livemuziek éindelijk terug kan zoals we ’t altijd al hebben gekend. Podia groot en klein mogen opnieuw artiesten verwelkomen, zalen worden opnieuw ongemaskerd gevuld en er kan terug onvoorwaardelijk genoten worden van muziek. Dat wil ook zeggen dat we van zaterdag 30 april écht het grootste muziekfeest van Vlaanderen en Brussel kunnen maken. Lokale Helden is terug en maakt zich op voor een euforische editie.

Lokale Helden 2022 in full force!

De afgelopen 2 jaar waren op z'n minst gezegd niet makkelijk voor lokaal talent. De allerhoogste tijd om dat achter ons te laten. Hét moment daarvoor? Lokale Helden! Op zaterdag 30 april kan het grootste muziekfeest van Vlaanderen en Brussel eindelijk terug in vol ornaat doorgaan. De afgelopen maanden schoten organisatoren uit al meer dan 50 steden en gemeenten in gang om op 30 april hun lokaal talent in the picture te zetten. Zo kan je bijvoorbeeld in Genk terecht voor een dag vol activiteiten en concerten omringd door de natuur, of kan je in het Vlaams-Brabantse Alsemberg letterlijk én figuurlijk het kot afbreken op de tonen van twee lokale bands. In Izegem wordt het ook tof dankzij de plaatselijke kunstacademie die er in drie showcases hun eigen leerlingen in de kijker zet. Via lokalehelden.be kan je zien wat er bij jou in de buurt op het programma staat.