VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Eerste resultaten ESNS Exchange bekend

Eerste resultaten ESNS Exchange bekend

ESNS publiceerde zonet de eerste resultaten van haar Europees talentuitwisselingsprogramma ESNS Exchange. Loverman, Pommelien Thijs en Porcelain id wisten al een aantal buitenlandse festivalboekingen uit de brand te slepen.

18.03.24

Nieuws

Spelen op ESNS betekent dat je automatisch deel uitmaakt van ESNS Exchange. Het programma heeft als doelstelling de uitwisseling van Europese artiesten over de grenzen heen te bevorderen. Maar hoe gebeurt dat nu precies? 

ESNS Exchange biedt in de eerste plaats een podium aan opkomende acts via ESNS. Vervolgens ondersteunen en promoten (export)bureaus de acts uit hun regio richting internationale muziekprofessionals en -media. En tot slot stimuleert ESNS Exchange belangrijke internationale festivals om deze opkomende acts te programmeren, door een deel van het financiële risico op zich te nemen en festivals een financiële incentive aan te bieden. 

Op die manier wil ESNS Exchange een momentum genereren waarop de acts en hun entourage verder kunnen bouwen, met steun van de mediapartners van de European Broadcasting Union. Het programma wordt mogelijk gemaakt dankzij Creative Europe, een programma van de Europese Commissie.

Daarnaast kunnen deelnemende bands gratis beroep doen op ESNS Analytics, een tool die artiesten inzicht geeft in de boekingen van de festivals die deel uitmaken van ESNS netwerk en je ook waardevolle informatie geeft over je Spotify-luisteraars, Spotify-streams, volgers op sociale media en airplay.

De eerste resultaten

Slechts acht weken na hun show op ESNS hebben opkomende artiesten al meer dan 100 plekken bemachtigd op de line-ups van de beste zomerfestivals over het hele continent, dankzij de voordelen van het ESNS Exchange programma. Met 112 bevestigde shows van 67 acts uit 23 landen, die spelen op 46 festivals in 23 Europese landen (hun thuisland niet meegerekend), drukken nieuwe talenten hun stempel op de Europese festivalscene.

Zo werd Porcelain id geboekt door Ment en Best Kept Secret, staat Loverman op Le Printemps De Bourges en Iceland Airwaves, en schittert Pommelien Thijs deze zomer op de affiche van Pinkpop. Deze resultaten zijn slechts het topje van de ijsberg, want naar verwachting zullen veel Europese festivals hun line-ups in de komende maanden verder bekend maken.

De volledige resultaten kan je bekijken via ESNS Radar.

Lotto april

Reclame