VI.BE

Eerste namen ESNS Digital
high hi © eva vlonk

Eerste namen ESNS Digital

Het misschien wel belangrijkste showcasefestival van Europa lanceerde zonet de eerste namen van haar online editie in 2021. Maar liefst vijf Belgen zijn al bevestigd.

03.12.20

Nieuws

Al jarenlang is Eurosonic Noorderslag (ESNS) één van de belangrijkste Europese showcasefestivals en muziekconferenties. De organisatie kondigde eerder aan dat de editie van 2021 alsnog uitsluitend digitaal zal plaatsvinden 13 tot en met 16 januari.

Maar dat het festival dit jaar online zal plaatsvinden doet niets af van de ambities van de organisatie, zegt hoofdprogrammator Robert Meijerink. “ESNS wil een evenement organiseren dat haar missie eer aandoet, met name: het stimuleren en promoten van de circulatie van nieuwe Europese muziek.”

Vandaag kondigde de organisatie de eerste namen aan. Noémie Wolfs is de inzending van EBU-partner Studio Brussel. En ook Meskerem Mees, Slow Crush, High Hi en David Numwami schitteren op de affiche!

De selectie van Meskerem Mees springt misschien nog het meest van al in het oog. Het is ontzettend snel gegaan voor de Oost-Vlaamse singer-songwriter. In 2019 gooide ze al hoge ogen in Sound Track, enkele maanden later veroverde ze met haar debuutsingle ‘Joe’ het Vlaamse radiolandschap. Daarna volgde een reeks memorabele covers op Studio Brussel en zowaar een gouden medaille op Humo’s Rock Rally 2020.

De komende dagen en weken worden meer namen voor ESNS bekendgemaakt. Ongetwijfeld zitten daar nog meer getalenteerde Belgische acts tussen.

Tickets voor ESNS Digital zijn verkrijgbaar aan 50 euro. Daarbij inbegrepen: on-demand panels, keynotes, sessies, showcases, toegang tot de delegate database en het netwerkplatform, en een korting voor de editie van ESNS 2022.

Beluister hieronder de nieuwe single van Slow Crush.

Meer info

esns.nl

Contact

Nico Kennes

ESNS schakelt dan toch over op volledige digitale editie

Vlaamse aanwezigheid op ESNS 2020 schot in de roos

Promo adverteren

Reclame