VI.BE

ESNS schakelt dan toch over op volledige digitale editie
brihang @ eurosonic 2020 © julie rommelaere

ESNS schakelt dan toch over op volledige digitale editie

In tegenstelling tot de eerder aangekondigde plannen van een “hybride” Eurosonic Noorderslag 2021, ziet de organisatie zich alsnog genoodzaakt er een uitsluitend digitale editie van te maken.

10.11.20

Nieuws

Eurosonic Noorderslag is al jarenlang één van de belangrijkste Europese showcasefestivals en muziekconferenties. Na eerdere berichten over een “hybride” festivaleditie — die beperkte liveshows zou afwisselen met een online conferentie — kondigde de organisatie vandaag aan dat de editie van 2021 alsnog uitsluitend digitaal zal plaatsvinden tussen 13 tot en met 16 januari.

Ten gevolge van de stijgende cijfers zowel op vlak van besmettingen met het coronavirus als qua ziekenhuisopnames, heeft ook de Nederlandse overheid de coronamaatregelen recent weer verstrengd.

Gezien die evolutie, en de grote onzekerheid die dit alles met zich meebrengt voor het inplannen van fysieke liveshows, besliste de organisatie om eieren voor haar geld te kiezen, in plaats van de twijfel te laten aanslepen.

“In deze uitdagende tijden is het enorm belangrijk om artiesten, zalen, festivals en media samen te brengen.”

Robert Meijerink, hoofd programmatie ESNS

Naast digitale liveshows van nieuwe acts en ESNS-anciens, wordt er ook een online conferentieluik op poten gezet. 

“Hoewel we het erg jammer vinden dat acts zich niet live in Groningen gaan kunnen tonen aan een publiek en aan professionals, vinden we het toch heel belangrijk om sector en artiesten digitaal bij elkaar te brengen”, zegt hoofdprogrammator Robert Meijerink. “ESNS wil een evenement organiseren dat haar missie eer aandoet, met name: het stimuleren en promoten van de circulatie van nieuwe Europese muziek. ESNS Digital zal bestaan uit een showcasefestival, een conferentie gefocust op het herstel van de sector en een online editie van de Music Moves Europe Talent Awards.”

De komende weken zal het programma geleidelijk aan vorm krijgen. Tickets voor ESNS Digital zijn nu al beschikbaar aan 50 euro. Daarbij inbegrepen: on-demand panels, keynotes, sessies, showcases, toegang tot de delegate database & het netwerkplatform en een korting op de editie van ESNS 2022.

Meer info

Het persbericht van ESNS Digital
esns.nl

Contact

Nico Kennes

Vlaamse aanwezigheid op ESNS 2020 schot in de roos

Promo adverteren

Reclame