VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Een Belpopzomer vol Sound Track laureaten

Het nieuwe schooljaar komt al in zicht, en daarmee ook het einde van een fantastische zomer. Een zomer waarin de Sound Track laureaten niet enkel indruk maakten op de festivals, ook op Radio 1 kwamen ze uitgebreid aan bod. In Belpop koos namelijk elke zaterdag 1 belpoplegende zijn/haar favoriete Sound Track laureaat.

29.08.22

Nieuws
© meltheads

© meltheads

Airplay op Radio 1, daar droomt elke Sound Track laureaat wel van. En dankzij Belpop, het onfeilbare programma waarin Floris Daelemans in gesprek gaat met levende legendes uit de Belpopgeschiedenis, werd die droom voor enkelen onder hen ook realiteit.

Zo kreeg Meltheads de eer de spits af te bijten, nadat Raymond Van Het Groenewoud gecharmeerd was door hun “enthousiasme in functie van de muziek.” Frontman Sietse werd zelfs live gebeld in de uitzending, “Sound Track is oprecht en eerlijk en geeft volop kansen aan de artiesten. Ook omdat het 18 laureaten zijn, elk in heel verschillende fases in hun carrière. Zo speelde de ene bijvoorbeeld al meer live dan de andere.” Wie sinds die uitzending, begin augustus, nog een festival bezocht in België, weet dat Meltheads in ieder geval hun best deden om van Pukkelpop tot Maanrock alles aan flarden te spelen. 

Raymond kiest Meltheads in Belpop op Radio 1

Coely koos dan weer Alioth als favoriet, niet alleen omdat ze zo fan was van zijn song, ook omdat ze respect heeft voor zijn professionalisme. Alioth verzorgde begin deze zomer nog het voorprogramma van Coely bij Muziekclub N9, en haar conclusie was duidelijk: “Hij is heel stemvast, en dat zegt genoeg over hoe je bezig bent als artiest.” 

Coely kiest Alioth in Belpop

Van Alioth naar die andere Sint-Niklase legende, Alex Callier van Hooverphonic. Hij ging vol voor de attitude van Ysmé, “de combi van half parlando en toch weer gezongen melodieën, een goede groove, en dan ook nog die attitude.”

Alex Callier kiest Ysmé in Belpop

Stefanie Callebaut (SX) was dan weer erg onder de indruk van hoe de twintigjarige MAVEE er nu al staat. “De songs zijn heel goed. Ik zag haar nog niet live, maar op beeld voel ik dat zij klaar is om een volgende stap te zetten. En dat vind ik belangrijk.”

Stefanie Callebaut kiest Mavee in Belpop

Bart Peeters mocht als laatste zijn keuze maken uit de selectie, en ook hij kon niet om Meltheads heen. “Post-punk met vinger-aan-de-pols-onderwerpen, zonder dat het te ingewikkeld wordt.” Herbeluister het fragment hier.

Zelf ontdekken waarom deze belpoplegendes zo’n fan zijn van de Sound Track laureaten? Je ontdekt hun strafste tracks in de Sound Track playlist op Spotify.

Op de Facebook en Instagrampagina’s van Sound Track blijf je ook steeds op de hoogte van het laatste nieuws over de 18 laureaten.

Meer info over Sound Track, podium- en kansenparcours van VI.BE, Clubcircuit, AB en JHOB, kan je hier vinden.

Promo adverteren

Reclame