VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Duurzaam organiseren: ga mee op praktijksafari naar Boomtown

Duurzaam organiseren: ga mee op praktijksafari naar Boomtown

Pulse Transitienetwerk zet zich al jaren in voor een meer duurzame samenleving. Geregeld organiseren ze praktijksafari’s waarbij ze op bezoek gaan bij inspirerende collega’s. Zo kan je een kijkje achter de schermen gaan nemen bij Boomtown op 18 juli.

22.06.22

Nieuws

Pulse gelooft dat cultuur een motor kan zijn voor de transitie naar een sociaal-rechtvaardige en duurzame samenleving. Het netwerk verbindt een 1000-tal organisaties en individuen uit de cultuur-jeugd en mediasector die experimenteren met duurzame alternatieven voor ons huidig samenlevingsmodel. Elk jaar organiseren ze een trefdag rond een specifiek thema dat gelinkt is aan een duurzame toekomst. In samenwerking met Live DMA, het European Network for live music venues, clubs and festivals, organiseren ze ook regelmatig praktijksafari’s over duurzaamheid in livemuziek. 

Op 18 juli trekt Pulse naar de Gentse Feesten. In samenwerking met Boomtown organiseren ze er een bruisende praktijksafari. Boomtown staat al langer bekend als één van dé Belgische festivals die stevig inzetten op een volhoudbare toekomst. Denk aan de herbruikbare bekers (sinds 2016) en de overstap naar een exclusief vegetarisch aanbod, zowel voor publiek, crew als artiesten. Tijdens deze Boomtown wandeling lichten ze, samen met verschillende partners, toe welke volhoudbare acties er worden ondernomen op het festival en op welke vlakken het verschil wordt gemaakt. Van herbruikbare bekers en een oplaadpunt voor elektrische fietsen tot allerlei informatie die ze met  bezoekers en partners willen delen.

Dus bij deze alvast een warme oproep: ga mee op het parcours van Boomtown, maandag 18 juli van 15u tot 17u. De toegang is gratis, maar reservatie is verplicht. Inschrijven kan tot nog tot 11 juli via deze link.