VI.BE

Reis duurzaam met treinkaart Start To Train

De laatste jaren neemt het ecologisch bewustzijn in de kunsten- en muzieksector alsmaar toe. Duurzame mobiliteit is daarbij een van de grootste uitdagingen. Vliegen is nog steeds een vaak gebruikt, maar zeer vervuilend transportmiddel. Kan het ook anders? Kunstenpunt wijst de weg met hun treinkaart Start To Train.

21.01.20

Nieuws

Brussel-Zuid is een belangrijk knooppunt van internationale treinverbindingen in Europa en dat geeft ons een voordeel in vergelijking met reizigers uit andere steden. Welke steden kan je met de trein bereiken vanuit Brussel-Zuid binnen een tijdspanne van een halve dag? De kaart van Kunstenpunt biedt een alternatief voor een aantal bestemmingen in Europa, die met de trein te bereiken zijn vanuit Brussel in minder dan 6,5u.

Natuurlijk is het niet makkelijk om op residentie of op tournee te gaan met de trein. Zeker niet wanneer je bijvoorbeeld op korte tijd op verschillende plekken moet spelen. Deze nieuwe treinkaart (en meer algemeen het onderzoeksproject (Re)framing the International) zijn dan ook nog maar een eerste stap in het onderzoeken van mogelijke pistes en alternatieven.

Meer weten over duurzaam internationaal werken in de kunsten? In de Kunstenpocket #2 | (Re)framing the International van Kunstenpunt vind je een samenvatting van de belangrijkste inzichten uit het onderzoekstraject en ontdek je mogelijke pistes naar een meer duurzame internationale kunstenpraktijk.

Bekijk de kaart op Google Maps of download de pdf. Meer tools vind je op Do the locomotion: tools voor duurzaam reizen.

Promo adverteren

Reclame