VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Doe mee aan het internationale songwriting kamp van CNM in Frankrijk

Doe mee aan het internationale songwriting kamp van CNM in Frankrijk

Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseert het Centre national de la musique (CNM) een internationale songwritingsessie in Frankrijk, waarbij songwriters uit Frankrijk, Europa en de rest van de wereld worden samengebracht. Inschrijven kan tot 5 april.

18.03.24

Nieuws

Sinds 2021 heeft het CNM meer dan 30 internationale songwriting camps georganiseerd, waarbij meer dan 350 songwriters uit Frankrijk en de rest van de wereld samenkwamen en meer dan 300 Franse en internationale uitgevers met elkaar in contact werden gebracht, wat leidde tot meerdere internationale releases die tientallen miljoenen streams genereerden op internationale DSP’s. 

Na het succes van het schrijfkamp in het Artistic Palace in Parijs in 2023, organiseert het CNM dit jaar een schrijfkamp van maandag 10 juni tot vrijdag 14 juni in de Limusic Studios in Limoux. Daar zullen 6 Franse en 6 internationale songwriters elkaar 5 dagen ontmoeten om nieuwe liedjes en samenwerkingen te creëren. Het doel: in de daaropvolgende maanden commerciële releases uitbrengen en duurzame, internationale samenwerkingen tussen muziekprofessionals en songwriters tot stand brengen. De muzikale genres waar de deelnemers rond zullen werken, zijn ‘internationale pop’ in de brede zin van het woord, met invloeden van rap en r&b, hyperpop, elektronica, rock en alles daarrond. 

Op vrijdag 14 juni wordt er een luistersessie georganiseerd in de studio’s, in aanwezigheid van een lid van het team van elke songwriter, om een netwerk te creëren van Franse en internationale professionals.

Het programma

Het kamp start op zondag 9 juni aan in de Limusic Studio's voor een welkomstdiner met alle deelnemers. Deelnemers verblijven in individuele kamers op het terrein van de studio.  

Op maandag 10 juni worden de 12 songwriters verdeeld in 4 groepen van 3, met als doel die dag een lied te schrijven. De volgende ochtend zal er een informele luistersessie plaatsvinden om alle liedjes van de vorige dag te beluisteren; nieuwe groepen zullen worden aangekondigd en dit ritme zal de rest van het kamp doorgaan.  

Op vrijdag 14 juni komen de Franse en internationale professionele teams (uitgevers, labels of management) aan in Limoux en nemen deel aan de laatste luistersessie om 18 uur.  

Op zaterdag 15 juni vertrekt iedereen weer naar huis.

Vereisten voor deelname

  1. Het CNM dekt de volgende kosten in verband met het project: huur van de studio, transfers vanaf de luchthaven van Toulouse of Carcassonne of het station van Carcassonne, accommodatie, volpension (maaltijden) tijdens het project. Internationale reizen naar de lokale transferpunten zijn de verantwoordelijkheid van de deelnemers.  
  2. Een belangrijk onderdeel van het project is het internationale, professionele netwerkevenement op vrijdag 14 juni; alleen aanvragers die de aanwezigheid van een lid van hun professionele team op vrijdag 14 juni kunnen garanderen, komen in aanmerking voor deelname aan dit kamp. Limusic en het CNM betalen een overnachting in Limoux op vrijdag 14 juni voor 1 professional uit het team van elke deelnemer, evenals transfers vanaf de luchthaven van Toulouse of Carcassonne of het treinstation van Carcassonne.  
  3. Goed nieuws voor de Belgen: met dank aan onze partner Sabam for Culture kunnen artiesten die bij Sabam zijn aangesloten voor reiskosten beroep doen op een beurs voor de deelname aan een schrijfsessie


Inschrijven kan tot 5 april via deze link

Voor meer informatie kun je contact opnemen met ben.ling@cnm.fr

Het resultaat van vorige sessies kan je hier beluisteren.

Lotto april

Reclame