VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Dit zijn ze dan! De drie organisatoren van Make Your Own Stoemp! 2023

Dit zijn ze dan! De drie organisatoren van Make Your Own Stoemp! 2023

Dit najaar geven we opnieuw de touwtjes in handen van drie Brusseleirs die hun eigen Stoemp! avond organiseren. 

11.09.23

Nieuws

Bruce Tanghe a.k.a. Ravi Bongo mag de spits afbijten en brengt de hartslag van Afrika tot leven in de nieuwe hotspot BARBRA! Op 7 oktober dompelen Stiques en dj’s Bona Léa, Blacksapho, Brownsugvr én Ravi Bongo zelf je onder in de klanken van Amapiano, Afrohouse, Gqom en Kuduro. 

Deze Afrotronic avond neemt je ook visueel mee op reis. Ravi Bongo selecteerde documentaires die ingaan op de geschiedenis en evolutie van deze genres en een uniek inzicht geven in hun oorsprong en de artiesten die er vorm aan hebben gegeven. Bovendien serveert BARBRA speciaal voor de gelegenheid afrocentrisch eten. Kom dus naar een buitengewone avond waar muziek, cultuur, eten en geschiedenis samenkomen. Come early, stay late! 

Zaterdag 14 oktober is het aan Ewout Janssens a.k.a Gaminconnu. Hij organiseert Stoemp! in de nieuwe hotspot House of Growfunding: een avond voor liefhebbers van live gebrachte electro. Zo is Sleam Tomo een volledig geïmproviseerd duw- en trekwerk tussen mens en computer, tussen live sampling en de ingeving van het moment. SAWT (Arabisch voor geluid) is dan weer het alias van Brusselse technoproducer Kamel Badarneh. Door gebruik te maken van analoge machines, soundscapes en drummachines probeert hij een setting te creëren waarin techno, ambient en experimentele muziek elkaar ontmoeten.

Last but not least: Ange-Vanessa Nsanzineza organiseert een concertavond in Muntpunt café tijdens wapenstilstand. Het jaarlijkse eerbetoon aan zij die hun leven gaven voor hun land. Deze Stoemp! avond staat in het teken van zij die hun leven gaven voor een land dat niet van hen was en focust op de veerkracht die generaties later nog altijd zichtbaar is in Belgische gemeenschappen die getroffen werden door kolonisatie.

Deze veerkracht vertaalde Ange in de line-up, met de Brusselse MAHINA en haar veelzijdig karakter. Daarnaast neemt de Brussels-Marrokaanse Imane Guemssy ons mee in de wereld van Gnawa muziek, een genre dat rituele poëzie combineert met muziek en dans. Dj Femifè schotelt je tot slot een set vol Afro, dancehall en r&b voor. 

Zin om lokale artiesten te ontdekken? Check het volledige Stoemp! programma hier en kom langs!

Stage oproep 2023

Reclame