VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ontdek vanavond wie De Nieuwe Lichting wordt

Ook dit jaar gaat Studio Brussel via De Nieuwe Lichting op zoek naar the next big thing. Van de 849 artiesten die zich inschreven blijven nu nog 9 finalisten over. Wie uiteindelijk de 3 winnaars worden, ontdekken we op 30 januari, tijdens de Week van de Belgische muziek.

23.01.23

Nieuws

Elk jaar gaat Studio Brussel via VI.BE platform op zoek naar vers talent om in de kijker te zetten. Uit een brede selectie kiezen uiteindelijk drie winnaars, die een jaar lang alle hulp om te kunnen uitgroeien tot de volgende Portland, Brihang of Equal Idiots. Bijna 850 artiesten waagden hun kans dit jaar en na de tweede selectieronde en professionele van VI.BE blijven er nu nog negen finalisten over, waaronder één Sound Track laureaat.

Zijn genomineerd: de riffpop van Mayorga, de pulserende hiphop van SPACEBABYMADCHA, de folky gitaarparel Noonzy en de epische 80’s pop van Jack Vamp & The Castle of Creep. Maar ook de grootse popsongs van Isaac Roux, de nederlandstalige 2-step van LeBlanc, de sferische collagebeats van Anna Maehl en de jazz-meets-electronica van Oriana Ikomo wisten de jury te overtuigen. Tot slot maakt ook Sound Track laureaat Barno Koevoet & De Duimspijkers kans om zomaar even voor de dubbelslag te gaan. 

Stemmen kan vanaf vandaag. Op maandag 30 januari, tijdens de Week van de Belgische muziek, kom je te weten wie zich de Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2023 mag noemen.

Check zeker ook de playlist met alle finalisten op VI.BE platform!