VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Jazzahead! 2022: een terugblik

Jazzahead! 2022: een terugblik

VI.BE en Wallonie-Bruxelles Musiques samen anwezig op het grootste sectorevenement in de wereld van jazz: Jazzahead!. Hoe dat precies verliep lees je hier.

06.05.22

Nieuws

Messe Bremen, 28 april 2022. Een goedgeluimde golf van artiesten, bookers, programmatoren, managers, journalisten, …  overspoelen Jazzahead!. Ze komen van zowat overal, maar allen zijn ze daar voor drie zaken: jazz, jazz, en – je raadt het – jazz! Gastland Duitsland en partnerland Canada waren er klaar voor, en het resultaat was er één om ‘u’ tegen te zeggen.

Jazzahead! is het grootste jaarlijkse netwerkevenement voor jazz-professionals van over heel de wereld. Overdag is er de netwerkbeurs die van de Messe een klein jazz-dorpje maakt, waar professionals elkaar ontmoeten en wederzien, en dit sinds deze editie eindelijk weer in levenden lijve. In de avond wisselen de internationale delegates de standen in voor de concertzalen. Maar liefst 40 showcases waren er te bezichtigen op de drie dagen. Na afloop zetten de interessante babbels zich verder in de vele zich daartoe lenende cafeetjes. 

De Belgium Booms stand was het centrale punt voor alles dat Belgische jazz omhelst! Onze brochure was een fel gegeerd goed onder internationale pro’s, en van overal kwam men naar onze netwerkdrink, die viel op de 100ste verjaardag van Toots Thielemans. Passend genoeg serveerden we voor de gelegenheid TOOTS, een recent Belgisch bier gebrouwen in brouwerij Varenbeek.

Op naar nog zo’n topeditie, volgend jaar!

2022-05/bb-drink-3 2022-05/bb-drink-2 2022-05/bb-drink-1

Meer info

Krijg je niet genoeg van Belgium Booms? Neem zeker een kijkje op de website, op Facebook en op Instagram!

Vragen over Jazzahead!? Lize to the rescue.