VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Dit was het najaar van Stoemp!
© debaillie dylan

Dit was het najaar van Stoemp!

De najaarsreeks van Stoemp! zit er al weer op, maar niet getreurd, wij blikken nog eens terug op de mooiste momenten, van jonge Brusseleirs die zelf het heft in handen namen tot een zondagochtenconcert met brunch.

05.12.22

Nieuws

Stoemp!, dat zijn sinds jaar en dag gratis concerten in de crème de la crème van de Brusselse cafés. Met een line-up die alle kanten durft uitgaan, van nieuwe ontdekkingen tot gevestigde waarden, en van hedendaags klassiek tot snoeiharde hiphop. 

Nieuw deze editie was dat VI.BE begin dit jaar een oproep lanceerde, waaruit 3 ondernemende Brusseleirs naar voren kwamen Tijdens de zomer konden ze kennismaken met de kneepjes van het vak door feedback- en inspiratiesessies van toppers uit de sector. Vervolgens kregen ze carte blanche om hun eigen Stoemp! avond in elkaar te steken. Van café over line-up tot promo en productie: Arnout, Jay MNG en Maxime kregen de sleutels in handen.

OG Gold op Jay MNG makes Stoemp © Mohamed Kaddour

OG Gold op Jay MNG makes Stoemp © Mohamed Kaddour

En wie er bij was, zag dat ze dat ongelooflijk straf deden. Zo programmeerde Arnout in zijn eigenste Schaarbeek Trio Bolingo en Zouratié Koné Trio, bracht Jay MNG de Nederlands- en Franstalige hiphop van OG Gold, 35 Revolutionaries, Imis Kill en Peter Clinton samen in Kuregem en sloot Maxime de reeks af in stijl met de soul en funk van Céline Angillis en Borsh. Benieuwd hoe ze zelf hun parcours ervaarden? Check zeker het interview dat Wysam Nassiri met hen afnam, midden in hun traject!

Naast de jonge Brusseleirs stonden er dit jaar ook weer enkele collectieven klaar om een Stoemp! avond in te vullen. Zo zorgde Matinée voor een primeur door op zondagochtend Stoemp! te organiseren, inclusief ontbijt en de betere ambient en hedendaags klassiek. Bracht LeBlanc gelijkgestemde zielen samen in RITCS Café. Lanceerde Brussels Jazz Alert een call op VI.BE platform en ontdekte zo Casimir Liberski, die met zijn prachtige pianospel Monk omverblaasde, en dat nog geen twee weken nadat jonge wolf Simon er hetzelfde deed met zijn net uitgekomen debuutplaat. Lady Blaxx organiseerde dan weer een van haar straffe Lady Blaxx invites avonden, waarop ze Youri Botterman en Sound Track laureaat MAVEE uitnodigde en zelf de avond in stijl afsloot met haar band.

mavee in kfk hope © ibe van eenoo

mavee in kfk hope © ibe van eenoo

En er werd ook buiten de context van Brusselse cafés gegaan. Zo toverde Vieze Meisje MIMA om tot een vieze cirkel. Gaven o.a. Asa Moto en Victor De Roo alles wat ze in huis hadden op de Stoemp! stage tijdens Brussel Brost, in het immense Paleis 12. En trokken we zelfs naar Kortrijk, waar we samen met De Stroate genoten van de hiphop van ZLDR, 23CRW en Doorn Roosje.

vieze meisje in mima © arnaud snauwaert

vieze meisje in mima © arnaud snauwaert

Met ook nog namen als Mauro Pawlowski, Mayorga, Meltheads en nog veel meer, was het wederom een reeks om nooit te vergeten. En het beste nieuws? Dit voorjaar is Stoemp! er weer! Wil jij als eerste op de hoogte blijven van de nieuwe shows? Haast en spoed je dan meteen naar de Instagram en Facebook van Stoemp!, volg ons, en blijf altijd als eerste op de hoogte!