VI.BE

Dit waren de Pitch Sessies voor Jong Muziek op Theater Aan Zee

Dit waren de Pitch Sessies voor Jong Muziek op Theater Aan Zee

Naar goede gewoonte vindt Theater Aan Zee opnieuw plaats in Oostende deze maand. Samen met Amplo trokken we richting 't zeetje om de pitch sessies van 8 jonge artiesten — geselecteerd door Jong Muziek – bij te wonen.

03.08.21

Nieuws

De selectie van Jong Muziek gebeurde opnieuw door Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen van Concertzaal De Zwerver in Leffinge. Zij gingen op zoek naar the next big thing. Het resultaat? Een enorm gevarieerde en boeiende selectie van 8 artiesten. Alle artiesten van Jong Muziek spelen vier keer op Theater Aan Zee, op verschillende locaties in de stad, met deze zomer ook een ultieme passage bij Lijfstroom XL! In het verleden stonden onder andere Portland, Eefje De Visser, Statue, UMM en Chibi Ichigo al aan zee.

Dit jaar is het de beurt aan 8 verse kleppers: Bluai, Theegezin, Woolvs, Youniss, Azertyklavierwerke, Barno Koevoet & The Duimspijkers, Le Motat en Ão. Op maandag 2 augustus brachten VI.BE en Amplo deze 8 artiesten samen in O.666. Daar kreeg elke artiest de kans om zichzelf te pitchen voor een panel van muziekprofessionals. En dat waren niet de minsten: Lieselotte Deforce en Nele Roelens (Amplo), Wouter Vanmeenen (De Zwerver), Frederik Tampere (PIAS en The Van Jets), Jotie Groenwals (Sabam), Ramses Van Den Eede (Hypochristmutreefuzz en Teen Creeps) en Anton De Boes (VI.BE) deelden met veel plezier hun kennis en know-how met de jonge artiesten.

Elke artiest kreeg 10 minuten om zichzelf voor te stellenl. Daarop volgde telkens een groepsgesprek boordevol feedback op artistiek en zakelijk vlak: van het vinden van een sound, tot bindteksten, auteursrechten, online presence, juridische structuur, geldzaken en releaseplanning. Kortom, alles kwam aan bod.

Wie de kans nog krijgt om deze week af te zakken naar Oostende, raden we het ten zeerste aan! Meer informatie vind je hier terug.

Promo adverteren

Reclame