VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Dit is de maandag van de Week van de Belgische muziek

Dit is de maandag van de Week van de Belgische muziek

We zijn vertrokken. Het hek is van de dam. De kogel is door de kerk. ’t Is gank. De Week van de Belgische muziek is officieel begonnen. Over heel België wordt muziek van eigen bodem deze week extra in de spotlights gezet met tal van acties. Deze mag jij vandaag niet missen.

08.02.21

Nieuws

Ter gelegenheid van de week werden meer dan 100 initiatieven op poten gezet, je kan ze allemaal ontdekken via weekvandebelgischemuziek.be. Zie je het bos even niet meer door de bomen tussen al die acties? At your service; hier is een overzicht van wat jij niet mag missen vandaag.

1 — (Don’t) Mind The Future: vijf gesprekken over de toekomst van de muzieksector

Vijf dagen, vijf gesprekken, vijf thema’s. VI.BE, Het Depot, OLT Rivierenhof en Trix buigen zich over de toekomst van de muzieksector. Ze stelden een programma samen om jou te inspireren, en ons samen tot nieuwe inzichten te brengen. Vandaag om 12u30 staat de eerste talk op het programma: ‘Hoe digitaal is de muziekindustrie in 2025?’

Check alle info:

Herbekijk (Don’t) Mind The Future: 5 gesprekken over de toekomst van de muzieksector

2 — Het is Belgian World Music day!

’s Avonds gaat BWMN Night, live vanuit Muziekpublique, online met showcases van Las Lloronas, REFA, Kolonel Jafaar, Ozferti, DJ Cheb Runner en DJ Sahra. Voorafgegaan door een dag vol wereldmuziek en folk in de Brusselse metro, met dank aan MIVB! 

Check alle info:

Belgian World Music Network Night

8 februari 2021 van 19:30 tot 22:30

3 — Formaat lanceert LIVEnetwerk

Formaat en ikorganiseer.be stellen hun LIVE Netwerk voor: een netwerk van 19 Vlaamse jongereninitiatieven dat resoluut inzet op muziekprogrammatie, en podiumkansen biedt aan jonge en lokale artiesten.

Check alle info vanaf maandagmiddag via:

LIVE Netwerk ziet het licht

8 februari 2021 om 00:00

4 — Ohlalala: gloednieuw online Belgisch muziekplatform

Ons land is een online muziekplatform rijker: Ohlalala! Ontdek er alles over Belgische muziek en de unieke verhalen erachter, met een knipoog naar Arno.

Check alle info:

Ontdek het gloednieuwe Belgische muziekplatform Ohlalala

8 februari 2021 om 10:00

Doen: kijk en luister Belgisch!

In lokale muziekwinkels, concertzalen en clubs tot in scholen, cultuur- en gemeenschapscentra, jeugdhuizen en bibliotheken: tijdens de tweede week van februari staat Belgische muziek in heel het land centraal. Ook op je radio en tv hoef je niets te missen. Een overzicht:

Kijk en luister: de Week van de Belgische muziek op jouw tv en radio

Verder op het programma vandaag

Alle acties

Meer ontdekken? Check dan zeker www.weekvandebelgischemuziek.be.

Toon je hart voor Belgische muziek: deel je liefde met hashtag #weekvandebelgischemuziek, gebruik onze Facebook profielfotokader, zet je op aanwezig op ons Facebook event, schaf je Week van de Belgische muziek-sweaterT-shirt of tote bag aan en verspreid massaal het label.

Mis niets van de woensdag van de Week van de Belgische muziek

De Week van de Belgische muziek: het is donderdag!

We gaan het weekend in van de Week van de Belgische muziek

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame