VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Dishwasher_ trekt op Excite trip naar de UK
© sviluppo

Dishwasher_ trekt op Excite trip naar de UK

Sound Track laureaat Dishwasher_ vertrekt dankzij Excite voor het eerst naar de UK. Ze spelen er op het Sŵn Festival in Cardiff, naast namen zoals Alabaster Deplume, Billy Nomates en Joe & The Shitboys.

18.10.22

Nieuws

Excite, voluit ‘Exchange of International Talent in Europe’ is een internationaal uitwisselingsproject tussen acht Europese muziekorganisaties – waaronder VI.BE – dat sinds 2009 beloftevolle bands op hun eerste buitenlandse avontuur stuurt. Daarmee bieden VI.BE en partners nieuw talent een eerste internationale speel-, schrijf- en mediakans. 

In navolging van o.a. SHHTCamille Camille en Coline & Toitoine vertrok indiepopband Indigo Mango eerder dit jaar naar het prestigieuze Luxemburgse Usina 22 festival, naast internationale kleppers als Kings of Leon en Caribou

Op zondag 23 oktober is het de beurt aan Sound Track laureaat Dishwasher_ om op Excite trip te gaan. Zij spelen in Cardiff (Wales) op Sŵn Festival, naast namen zoals Alabaster Deplume, Billy Nomates en Joe & The Shitboys. Daarnaast mogen ze ook langsgaan bij de BBC om een livesessie op te nemen.

En daar stopt het nog niet, want het trio zag een mooie kans in dit avontuur, en koppelde er meteen nog een minitour aan met 3 andere shows, in Londen en Cardiff. Het belooft dus een mooi weekend te worden voor de Sound Track laureaat.

Benieuwd naar hun avonturen? Je kan het zondag allemaal mee volgen op de instagramstories van VI.BE

In november zakken er in het kader van Excite trouwens nog 2 buitenlandse bands af naar Sonic City, daarover later meer.