VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Belangrijke deadlines voorjaar 2022

Belangrijke deadlines voorjaar 2022

Deadline alert voor vzw’s en iedereen die nog op zoek is naar extra financiering voor een muzikaal project.

22.02.22

Nieuws

Administratieve deadline voor vzw’s: de patrimoniumtaks

Vzw’s betalen een patrimoniumtaks wanneer het vermogen van de vzw meer dan € 25.000 waard is. De deadline voor deze belastingaangifte ligt op 31 maart. De meeste vzw’s krijgen hiervoor een brief in de bus. Ook vzw’s die geen brief krijgen of wiens vermogen minder bedraagt dan € 25.000 zijn verplicht om de aangifte doen. 

Rechtspersonenbelasting en patrimoniumtaks

Subsidies

Heb je nog grootse muzikale plannen in het verschiet en ben je nog op zoek naar extra financiering? Misschien kom je wel in aanmerking voor één van de volgende subsidies!

De eerste deadline in de rij is die van Fund Belgian Music, op 28 februari. Via dit fonds kan je een groot deel (max. 30%) van je opnamekosten terugkrijgen. De steun kan gaan tot € 7.500 en moet volledig gebruikt worden voor nieuwe opnames van muziek. De release moet tussen 1 juli en 31 december 2022 gepland staan. 

Fund Belgian Music ondersteunt opname van nieuwe muziek

31 januari 2022 van 00:00 tot 23:59

Nieuw sinds vorig jaar: de projectsubsidies talentontwikkeling binnen de amateurkunsten. Je kan als muzikant, dj, band of vereniging tot € 10.000 euro krijgen als jouw project binnen het reglement past. De deadline ligt op 15 april en het gaat over projecten die starten vanaf 1 augustus. Op 1 september is er nog een tweede indienronde voor projecten die starten in 2023. 

Nieuwe indienronde voor projectsubsidies binnen de amateurkunsten

Professionele artiesten kunnen nog tot 15 mei werken aan hun subsidiedossier voor de projecten en beurzen binnen het Kunstendecreet. VI.BE organiseert ter voorbereiding samen met Kunstenpunt, Cultuurloket en VAi nog twee infosessies (NL en ENG).

Infosessie: projectsubsidies en beurzen binnen het Kunstendecreet

24 maart 2022 van 10:00 tot 16:00

Last but not least en eveneens op 15 mei: de deadline voor het indienen van een dossier voor bovenlokale projectsubsidies. Als je een idee hebt dat grenzen van gemeenten of kunstvormen overstijgt, is deze subsidie misschien wel iets voor jou. 

Oproep nieuwe subsidieronde voor bovenlokale cultuurprojecten

Stage oproep 2023

Reclame