VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Van beginner tot pro: 15 september is dé deadline om subsidies aan te vragen

Van beginner tot pro: 15 september is dé deadline om subsidies aan te vragen

Op 15 september valt elk jaar een belangrijke deadline: dit is de laatste dag om een subsidiedossier in te dienen voor zowel professionele als niet-professionele artiesten en muziekorganisaties.

30.08.22

Nieuws

Omdat de deadline voor projectsubsidies en beurzen binnen het Kunstendecreet en projectsubsidies binnen het Amateurkunstendecreet samenvalt op 15 september gaan we de komende maand extra inzetten op dit topic, dus stay tuned

We raden je aan om op tijd te beginnen schrijven aan je dossier omdat er toch wel wat werk in kruipt, zeker voor de dossiers binnen het Kunstendecreet. Gebruik deze maand dus om jouw dossier tot in de puntjes voor te bereiden en september om de laatste puntjes af te werken. Vlak voor de deadline nog op zoek gaan naar de juiste samenwerkingen of aanvullende financiering is bijvoorbeeld geen goed idee.

Stap voor stap

Ben je beginnend of opkomend muzikant, dj, producer of speel je in een band en ben je nog opzoek naar ondersteuning voor een project dat start in 2023? Dan kan je een aanvraag indienen voor projectsubisidies talentontwikkeling binnen de Amateurkunsten. Geen idee hoe je daaraan moet beginnen? Geen zorgen, we got you! We maakten een uitgebreid stappenplan dat je op weg kan helpen.

Projectsubsidies talentontwikkeling amateurkunsten: stappenplan

Professionele artiesten en muziekorganisaties die op zoek zijn naar ondersteuning voor een bepaald project of artiesten die zichzelf willen ontwikkelen kunnen een projectsubsidie of beurs binnen het Kunstendecreet aanvragen. Omdat hier toch redelijk wat bij komt kijken, maakten we voor deze subsidielijnen eveneens een stappenplan.

Projectsubsidies en beurzen binnen het Kunstendecreet: stappenplan

Persoonlijk advies

Zit je na het volgen van ons stappenplan toch nog met wat vragen en heb je nood aan een babbel, contacteer ons dan gerust via advies@vi.be. Om onze neutrale positie te bewaken, mogen we geen dossiers inkijken of nalezen, maar we kunnen je wel altijd extra uitleg geven en specifieke vragen beantwoorden of meedenken.

Specifiek voor aanvragers van beurzen en projectsubsidies, organiseert Kunstenpunt ook morning coffees en night caps. Daarnaast kan je ook aansluiten bij de schrijftafels in verschillende Vlaamse steden tussen 1 en 8 september.

Zit je met vragen over het opstellen van je begroting of het samenstellen van je ideale financieringsmix? Dan kan je ook nog bij de collega’s van Cultuurloket terecht.

Stage oproep 2023

Reclame