VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

De Week van de Belgische muziek is terug, mét dubbeleditie van de MIA’s

De Week van de Belgische muziek is terug, mét dubbeleditie van de MIA’s

De week van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari 2022 staat opnieuw volledig in het teken van Belgische muziek. Als initiatiefnemer van het eerste uur roepen we iedereen — samen met de VRT en tal van andere media — op om muziek van eigen bodem opnieuw volop in de schijnwerpers te zetten. Het is, na een jaar uitstel, ook uitkijken naar een speciale dubbeleditie van de Music Industry Awards (MIA’s) op donderdag 3 februari.

12.11.21

Nieuws

In 2020 kreeg de muzieksector het hard te verduren. Live spelen kon niet, releases werden uitgesteld, jobs gingen verloren. Als antwoord was er de Week van de Belgische muziek: één grote liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem. En of er liefde was: concertzalen, bibliotheken, scholen, platenwinkels, media ... bundelden de krachten. Van een Sportpaleis boordevol kaarsjes tot serenades in elke straat op valentijn: alles stond een week lang in het teken van Belgische muziek, en dat deed de getroffen sector enorm deugd.

Een jaar later kunnen we opnieuw veel meer: zo mogen we opnieuw samenkomen, en livemuziek maakte haar langverwachte terugkeer. Kortom: de tweede editie van de Week van de Belgische muziek wordt nog groter dan de eerste!

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

De Week van de Belgische muziek over het hele land

Verschillende media (alle VRT radionetten - Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, MNM en Klara -, de televisienetten Eén en Canvas, VRT NU, maar o.a. ook Willy, Qmusic (Q-DOWNTOWN), JOE (JOE Lage Landen), NRJ, Nostalgie, Bruzz, MENT …) scharen zich opnieuw achter het project en zetten hun programmatie volop in het teken van Belgische muziek. Nieuw dit jaar is dat de Week van de Belgische muziek over het hele land zal leven: RTBF, Conseil de la Musique en Court-Circuit maken Wallonië warm voor de week. Het wordt een ongeziene coalitie tussen verschillende mediapartners over heel het land. En dat allemaal met eenzelfde gedachte: liefde voor Belgische muziek.

Oproep

De Belgische muziekscene is er één om trots op te zijn. En dat mag getoond worden. Van concertzalen tot jeugdhuizen, van platenzaken tot culturele centra, van scholen tot bibliotheken, van violisten tot beatmakers, van muziekfanaten tot occasionele meezingers: al wie een hart heeft voor Belgische muziek, mag zijn liefde tonen tijdens de Week van de Belgische muziek 2022. VI.BE en de VRT sporen zo aan om er opnieuw één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek van te maken.

Iedereen die iets wil organiseren tijdens de Week van de Belgische muziek, kan zijn, haar of hun initiatief insturen via www.weekvandebelgischemuziek.be, waar ook meer info te vinden is.

Uitkijken naar de MIA’s op donderdag 3 februari

In 2022 pakken VRT en VI.BE uit met een speciale, dubbele MIA-editie waarbij zowel het muziekjaar 2020 als 2021 aan bod komen. Het uitstellen van de MIA’s vorig jaar was een van de aanleidingen om de eerste Week van de Belgische muziek te organiseren. Na een jaartje out is het muziekfeest nu weer helemaal terug van weggeweest.

De genomineerden worden later bekend gemaakt. Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen, kan terecht op mias.een.be

De Week van de Belgische muziek in de pers

Lees het via vi-be.medium.com

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame