VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

De Week van de Belgische muziek is terug: knal mee!

De Week van de Belgische muziek is terug: knal mee!

De schoonste week van ’t jaar is er weer! Van maandag 22 t.e.m. zondag 28 januari 2024 staat liefde voor muziek van hier opnieuw centraal in héél het land. Knal je mee?

12.09.23

Nieuws

Ontstaan in coronatijden, maar intussen niet meer weg te denken: de Week van de Belgische muziek komt terug! Van maandag 22 januari t.e.m. zondag 28 januari 2024 richten VI.BE, VRT, Conseil de la Musique, Court-Circuit en RTBF, samen met héél wat sectorspelers en diverse andere media voor de vierde keer de schijnwerpers op onze muziekscene. Hét moment om te tonen dat ook jij deel uitmaakt van ons prachtige muziekland. Knal je mee?

Natuurlijk tonen we onze liefde voor muziek het hele jaar door, maar in deze speciale week willen we muziek van hier extra in het zonnetje zetten. Op radio en tv, online, in je favoriete muziekzaal en nog op veel meer plekken! Tijdens de Week van de Belgische muziek worden over heel het land tal van muzikale initiatieven ondernomen, samen goed voor een klinkende liefdesverklaring aan Belgische muziek! Want we mogen verdomd fier zijn op muziek van hier! 

Toon je liefde! 

Van labels, platenwinkels, concertzalen en managementbureaus tot scholen, bibliotheken, culturele centra en zelfs bakkerijen of slagerijen – tijdens de Week van de Belgische muziek klinkt muziek van hier overal. En ’t beste is: iedereen die een passie heeft voor Belgische muziek kan een actie, hoe klein of groot ook, organiseren. Het enige wat je moet doen is je actie registreren op de website weekvandebelgischemuziek.be, het herkenbare label in je communicatie gebruiken en tonen dat je deel uitmaakt van ons prachtige muziekland!

Bekijk de aftermovie van vorig jaar die in première ging op Canvas en laat je inspireren voor editie 2024!

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Wilde plannen? Of zin om iets te doen, maar weet je niet goed wat? Laat het ons weten via weekvandebelgischemuziek@vi.be.

Promo adverteren

Reclame