VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

De Week van de Belgische muziek: het is donderdag!

De Week van de Belgische muziek: het is donderdag!

Op deze vierde dag van de week is Vlaanderen getuige van een primeur. Benieuwd welke? Ontdek het hier, samen met alle andere acties van de dag.

05.02.21

Nieuws

Ter gelegenheid van de week werden meer dan 100 initiatieven op poten gezet, je kan ze allemaal ontdekken via weekvandebelgischemuziek.be. Zie je het bos even niet meer door de bomen tussen al die acties? At your service; hier is een overzicht van wat jij niet mag missen vandaag.

1 — De allereerste Flanders Folk Awards 

Met een online awardshow vanuit de Handelsbeurs in Gent zet het gloednieuwe Flanders Folk Network Vlaams folktalent in de bloemetjes. Tune in vanaf 21u.

Ontdek de genommineerden:

2 — Er zit muziek in je lokale bib

Over heel het land tonen bibliotheken hun hart voor de Belgische muziek. Muzikanten tippen hun favoriete boek(en), bezoekers genieten van een vleugje livemuziek en zo veel meer.

Bekijk hier alle acties en ontdek of jouw bib ook iets onderneemt.

3 — Cultuur- en gemeenschapscentra in heel Vlaanderen bundelen krachten.

cult! lanceerde een oproep voor alle cultuur- en gemeenschapshuizen om de Belgische muziek letterlijk én figuurlijk in de schijnwerpers te zetten. Heel wat steden en gemeenten zetten zelf regionale acties op poten, van beiaardconcerten tot popquizzen.

Check alle initiatieven:

Kijk en luister Belgisch!

In lokale muziekwinkels, concertzalen en clubs tot in scholen, cultuur- en gemeenschapscentra, jeugdhuizen en bibliotheken: tijdens de tweede week van februari staat Belgische muziek in heel het land centraal. Ook op je radio en tv hoef je niets te missen. Een overzicht:

Verder op het programma

Meer ontdekken? Check dan zeker www.weekvandebelgischemuziek.be.

Toon je hart voor Belgische muziek: deel je liefde met #weekvandebelgischemuziek, gebruik onze Facebook profielfotokader, zet je op aanwezig op ons Facebook event, schaf je Week van de Belgische muziek-sweaterT-shirt of tote bag aan en verspreid massaal het label.