VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

De Sound Track laureaten gaan op bootcamp
sound track bootcamp 2022 © cato crevits

De Sound Track laureaten gaan op bootcamp

De 18 Sound Track laureaten zijn gekend, nu is het tijd voor de volgende stap. Als start van hun eenjarig track op maat trekken ze van 15 tot 18 februari, samen met heel wat spelers uit de Belgische muzieksector, naar de Ardennen voor het Sound Track bootcamp.

08.02.24

Nieuws

Het Sound Track parcours van die 18 laureaten begon ongeveer een jaar geleden, toen ze hun track indienden via VI.BE platform. Na de selecties, de live voorrondes én de finales in de strafste concertzalen met glans te hebben doorstaan, is het nu tijd om alles uit hun overwinning te halen. Wat ze juist winnen? Dat kiezen de artiesten voor een deel zelf, dankzij het track volledig op maat dat we bij VI.BE samen met de clubs van Clubcircuit, AB, Entree en AFF voor elk van de 18 laureaten samenstellen.

Om dit natraject goed op te starten, trekken de 18 laureaten zich terug in de Ardennen, samen met een hele rist belangrijke spelers uit de Belgische muzieksector. Denk daarbij aan namen als Mike Naert (Het Depot), Joyce Jenny Loir (AB) en Ward Dupan (Het Entrepot) uit het clubcircuit. Of aan ex-Sound Track laureaten Catherine Smet (BLUAI), Sietse Willems (Meltheads) en Bert Peyffers (Ão). Maar ook andere straffe muzikanten, zoals Fenne Kuppens (Whispering Sons), Trui Amerlinck (NABOU, Mayorga) en Janus Coorevits (Compact Disk Dummies). Zijn er dan geen topproducers van de partij horen we je al vragen? Zeker wel, met niemand minder dan Paulo Rietjens (Stikstof), Thomas Valkiers (High Time Studios) en Youniss Ahamad (Youniss). En dat is nog maar een kleine greep uit alle aanwezigen!

Wat staat er op het programma? Speeddates, feedback sessies, inspirerende talks en ... livemuziek natuurlijk. Zo brengen we de artiesten over de provinciegrenzen heen in contact met elkaar én met professionele bookers, managers, A&R’s en artiesten. Zondag gaan ze huiswaarts met bakken inspiratie, feedback en een plan voor 2024. 

Het resultaat van deze fantastische vierdaagse ontdek je de komende maanden ongetwijfeld in een concertzaal, playlist of platenwinkel bij jou in de buurt!