VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

De kracht van muziek in je gemeente!

Van Lokale Helden hebben jullie ongetwijfeld al gehoord. Maar wist je ook dat VI.BE (vroeger Poppunt) al meer dan drie edities lang achter de schermen bezig is om een popbeleid te initiëren binnen het lokaal cultuurbeleid in je gemeente of stad?

06.02.19

Nieuws
© Dieter Hoeve

© Dieter Hoeve

Onder een popbeleid verstaan wij een structurele ondersteuning van lokale muzikanten, dj’s, producers in alle genres en organisatoren die hen een podium geven. Dit door het creëren van speelkansen en aanmoedigen van organisatoren, door het aanbieden van kwalitatieve repetitieruimtes, door lokale artiesten een financieel, materieel en/of promotioneel duwtje in de rug te geven en door actief werk te maken van een hechte lokale muziekscene. 

Waarom? Omdat een impactmeting na de drie edities Lokale Helden ons iets leerde wat we eigenlijk al lang aanvoelden: inzetten op muziek lokaal brengt heel wat positieve effecten met zich mee. Wil je weten hoe jij en je muziek bijdragen aan een betere gemeente? Bekijk de infographic, klop jezelf op de borst en doe zo verder!

De infographic illustreert de belangrijkste effecten van inzetten op muziek in je gemeente:

  • Het effect op organisatoren: Lokaal inzetten op muziek wakkert ondernemingszin aan en activeert iedereen in de gemeente.
  • Het effect op de samenleving: Lokaal inzetten op muziek draagt bij tot een positieve samenleving, het verbindt inwoners, bestuur, artiesten en organisatoren.
  • Het effect op  artiesten: Lokaal inzetten op muziek bevordert het draagvlak voor lokale muzikanten en geeft ze de mogelijkheid om te groeien.
  • Het effect op het publiek: Lokaal inzetten op muziek haalt mensen naar buiten en brengt ze samen.

Lokale beleidsmakers: doe er iets aan, en realiseer samen met VI.BE de belangrijkste effecten van inzetten op muziek in je gemeente. Download de infographic hier

Aan zij die nog twijfelen om lokale artiesten, dj’s en performers in de spotlights te zetten? Stop, doe mee met Lokale Helden en support your local scene! Het loont de moeite! 

Vragen of opmerkingen? Wil je hier graag je ei over kwijt? Bel of mail ons (02 504 99 00 of jeroen@vi.be)!