VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

De festivalzomer is van de Sound Track laureaten
lézard © aline deruytter

De festivalzomer is van de Sound Track laureaten

Daar is de zon, daar is de zomer, daar zijn de festivals! En natuurlijk kunnen onze Sound Track laureaten daarbij niet ontbreken. Van Genk tot Damme en van buurtfeest tot gigantische festivalweide, het wordt moeilijk onze laureaten niét tegen te komen. Wij geven je een uitgebreid overzicht.

28.06.24

Nieuws

Dankzij de fijne samenwerking met Muziekgieterij, begon de festivalzomer voor ISE, Lézard en Affaire enkele weken geleden al op het Nederlandse Best Kept Secret. En dat het een succes was, dat zag ook Dansende Beren. Een start van het seizoen om ú tegen te zeggen, en zowel Lézard als Affaire hadden de smaak meteen goed te pakken, want ook op Great Gigs In The Park, in het park van De Casino, tekenden zij present, respectievelijk in het voorprogramma van J. Bernardt en Sylvie Kreusch. Kaat Van Stralen had dan weer de eer te mogen openen voor grote held Raymond Van Het Groenewoud

En dat bleek nog maar het begin van een bomvolle, mooie zomer. Zo zie je binnenkort ZLDR aan het werk op Grensrock in Menen en Copacobana in Gent, blaast WASTE het publiek omver op After Block Rock in Aalst en op Rock Herk, speelt Ciggy Sunday op het fantastische Leffingeleuren en gaat ISE de grote podia van Rock Werchter, Rock Zottegem én Festival Dranouter helemaal inpakken op haar eentje.

Van grote podia gesproken: op Gent Jazz zijn zowel Dushime, Oriana Ikomo als Lézard van de partij, om te tonen dat jazz heel breed geïnterpreteerd kan worden. Enkele dagen later doen Dushime en Oriana Ikomo datzelfde kunstje nog eens over aan de andere kant van de taalgrens, wanneer ze op het geweldige Dour mogen spelen.

Lézard blijft overnachten in Gent, want daar mogen ze ook het grote podium van Boomtown, het gratis festival van Democrazy tijdens de Gentse Feesten, betreden. Het zwaardere gitaargeweld vind je dan weer op de Vlasmarkt, waar Bloed speelt in de Kinky Star, en zowel WASTE als LIGHTSPEED in de Charlatan. Jonge Wolven Kaat Van Stralen en ZLDR maken hun opwachting in het pittoreske Baudelopark.

De Sound Track Stage op M-Idzomer

M-Idzomer, het gezelligste stadsfestival van Leuven, gaat ook dit jaar weer next level door een heus Sound Track podium te voorzien in het eerste weekend van augustus. Affaire, Bianca Steck, Dushime, Emma Hessels, FRED GATA, Kaat Van Stralen, Lézard én Madd9, je kan hen allemaal aan het werk zien in de tuin van Museum M, en dat samen met ex-laureaten Ão en Porcelain id. Allen daarheen!

Voor wie dat weekend niet in Leuven geraakt, geen paniek, want er zijn opties genoeg! Zo is er in Genk Absolutely Free Festival waar Maria Iskariot, Bloed, Affaire, Lézard en WASTE alles geven in de schaduw van de mijnterrils. Of kan je naar de Tiense Suikerfabriek, waar op Suikerrock ISE, LIGHTSPEED, Lézard en Pelican Dealer The Palace mogen inpakken. In Sint-Denijs-Westrem ontvangt het gratis festival Dioniss dan weer Maria Iskariot, Lézard en ISE. En ook de West-Vlamingen worden niet vergeten, want Maria Iskariot maakt ook de maïsvelden van Campo Solar onveilig. 

Voor onze Nederlandse vrienden trouwens niet getreurd, hun favoriete, vrolijke, vierkoppige hellehond Maria Iskariot (hun eigen woorden) steekt meermaals de grens over, voor tripjes van Nijmegen tot Terschelling. Wie hen liever in Eeklo aan het werk ziet, kan naar Herbakkersfestival, waar ze samen met LIGHTSPEED op de affiche staan. FRED GATA is dan weer elke woensdag te vinden in de Antwerpse Zomerfabriek, voor Grab The Mic Wednesday. Het wordt een mooie zomer!

Het volledige overzicht van alle shows vind je op de site van Sound Track.